Acasă Actualitate Cancerul se vindecă! Sute de pacienți români solicită diagnosticare și prevenție la...

Cancerul se vindecă! Sute de pacienți români solicită diagnosticare și prevenție la spitalele din Austria

DISTRIBUIȚI

Numărul pacienților români din spitalele PremiQaMed a crescut cu 30% în 2021. Aproape 90% din cazurile de cancer pulmonar detectate precoce pot fi vindecate cu succes printr-un tratament chirurgical. Aproape 90% dintre cancerele de colon pot fi prevenite prin colonoscopie.

Numărul românilor care sunt interesați de diagnosticare și control preventiv la spitalele PremiQaMed din Austria a crescut cu 30% anul trecut, ajungând la 675 de pacienți. În plus, mulți pacienți români cu diagnostice existente sau suspecte, apelează la spitalele PremiQaMed pentru a obține o a doua opinie, un diagnostic și tratament, precum și recomandări terapeutice.

În 2021, aproape o treime dintre aceștia au solicitat un diagnostic oncologic, urmat de intervenții chirurgicale (28%), medicină internă și ginecologie (20%). De asemenea, spitalele PremiQaMed oferă programe preventive standardizate, dezvoltate după ultimele descoperiri științifice, pentru a evita bolile sau a le depista precoce. Drept urmare, controalele preventive se situează pe primele locuri printre solicitările pacienților români. Cele mai solicitate controale preventive sunt pentru disciplinele cardiologie, gastroenterologie și alte specializări de medicină internă, ele reprezentând 35% din totalul cazurilor. Acestea sunt urmate de examinări preventive pentru ginecologie (25%), oncologie (18%), ortopedie (12%) și urologie (10%).

„Spitalele PremiQaMed oferă toate procedurile de diagnosticare sub un singur acoperiș, iar întregul proces este coordonat de medicul specialist care se ocupă de pacient. Acest aspect este esențial pentru pacienții români, să aibă un singur medic specialist care să servească drept contact principal și să coordoneze procesul de diagnostic interdisciplinar”, explică medicul primar Gudrun Sadik. „Departamentul Internațional al spitalelor organizează procedurile de diagnosticare, sincronizând toate investigațiile necesare în cel mai eficient timp pentru pacient. Și acest aspect este la fel de semnificativ pentru pacienții români, aceștia nefiind nevoiți să facă mai multe drumuri pentru a fi diagnosticați”, adaugă dr. Sadik.

Potrivit specialiștilor PremiQaMed, screeningurile sunt cruciale pentru a preveni cancerul sau pentru a-l depista într-un stadiu incipient, când poate fi tratat eficient. Astfel, 90% din cazurile de cancer pulmonar depistate precoce pot fi vindecate cu succes prin intervenție chirurgicală. O cifră similară se aplică și pentru prevenirea cancerului de colon, în urma controalelor efectuate cu ajutorul colonoscopiei. De exemplu, de la introducerea testului PSA în Austria (un test de laborator pentru screeningul cancerului de prostată) s-au înregistrat cu 40% mai puține decese în rândul bărbaților cu acest diagnostic, deoarece acesta poate fi detectat într-un stadiu vindecabil, cu ajutorul procedurii de screening. În mod similar, noul screening pentru cancerul de sân oferă standarde de calitate mai bune, datorită controalelor de rutină, evaluate de doi specialiști, și utilizării unei mamografii 3D mult mai precise, ce oferă o rată de detecție a cancerului cu 43% mai mare.

În funcție de caz, diagnosticul presupune un consult cu medicul specialist, pentru o primă evaluare amănunțită, luând în considerare istoricul medical al pacientului și factorii personali de risc, pentru a decide asupra următoarelor proceduri de diagnostic recomandate. Acestea pot consta în teste de laborator și investigații specifice bolii, cum ar fi diagnosticul imagistic, gastroscopie, endoscopie, biopsie etc., și o evaluare finală a specialistului care conduce procesul de examinare.

În spitalele PremiQaMed, controalele și procedurile de diagnosticare sunt efectuate de către specialiști cu experiență, conform celor mai noi metode, folosind tehnologii moderne de diagnosticare, actualizate și adaptate constant. În plus, normele legale austriece reglementează strict cine este autorizat să efectueze proceduri specifice de diagnosticare.

În anumite cazuri, spitalele PremiQaMed oferă și posibilitatea obținerii unei a doua opinii medicale la distanță.

„Pacienții români tind să solicite controale în persoană și a o doua opinie la distanță, în funcție de parcursul lor medical. Să presupunem că au făcut deja mai multe investigații medicale în România. În acest caz, ei optează pentru o a doua opinie la distanță, ca prim pas pentru a obține o evaluare preliminară amănunțită a cazului, și pentru a defini clar următorii pași recomandați, înainte de a veni în Austria. Dacă nu au efectuat nicio investigație medicală sau foarte puține în România, aceștia preferă să vină direct în Austria pentru procedurile de diagnostic”, detaliază dr. Sadik.

Potrivit specialiștilor PremiQaMed, prevenția este importantă la orice vârstă, prin evitarea diferiților factori de risc și monitorizarea celor existenți (de exemplu, hipertensiune arterială) pentru a nu le permite să se dezvolte în boli.

PremiQaMed este un operator de spitale private cu sediul în Austria, care oferă servicii medicale de înaltă performanță. Spitalele Grupului oferă servicii la diferite niveluri: pacienții pot verifica diagnosticul și pot primi un plan de tratament de la specialiști de top, sau pot urma tratamente complete în spital. În acest ultim caz, medicul curant va gestiona procesul de tratament, va coordona implicarea specialiștilor din alte discipline și va fi în permanență în legătură cu pacientul, ca persoană de contact primară. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internați.

Spitalele private din Austria se bucură de o reputație excelentă în rândul pacienților austrieci și internaționali, pentru serviciile medicale de cel mai înalt nivel, oferite într-o ambianță exclusivistă. Grupul PremiQaMed gestionează cu succes spitale private de mai bine de 30 de ani și numele său a devenit sinonim cu tratamentul medical de cel mai înalt nivel, atât în regim de spitalizare, cât și ambulatoriu, concentrându-se pe îngrijire excelentă, calitate înaltă a serviciilor și organizare flexibilă.

Cu al doilea cel mai mare număr de medici la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, Austria este în prezent una dintre principalele destinații de turism medical. Potrivit Administrației pentru Comerț Internațional – Serviciul Comercial al SUA, sistemul de sănătate austriac include 271 de spitale și clinici cu aproximativ 64.800 de paturi disponibile (7,4 paturi la mia de locuitori). Aproximativ 64% dintre acestea sunt în spitale generaliste, cu 26,6% în clinici specializate și centre de reabilitare și 7% în sanatorii sau instituții de îngrijire paliativă.

 

 

 

Comentarii

comentarii