Acasă Economic Când faci economii la energie, faci mai multe pentru tine şi ai...

Când faci economii la energie, faci mai multe pentru tine şi ai tăi

DISTRIBUIȚI

Eficiența energetică a devenit un subiect tot mai prezent în jurul nostru, mai ales în condițiile în care facturile la energie au un impact semnificativ asupra bugetului familiei. Cu toate acestea, există percepția că reducerea consumului de energie înseamnă și reducerea confortului în casele noastre. Realitatea e însă alta: eficiența energetică înseamnă optimizarea consumului de acasă, bucurându-ne de același confort, dar cu costuri mai mici. Lucru care poate fi obținut prin mici ajustări ale obiceiurilor de zi cu zi, dar și prin soluții de folosire eficientă a energiei.

Tocmai de aceea, E.ON lansează o nouă campanie de comunicare prin care își asumă misiunea de a transpune eficiența energetică în beneficii concrete, uşor de obţinut de fiecare familie, cu ajutorul soluțiilor de optimizare a consumului.

Să faci economii fără să reduci confortul este cel mai mare beneficiu al eficienței energetice. În acest spirit sustenabil acţionează E.ON Energie România, care continuă campaniile de informare privind soluţiile care îi ajută pe clienţi să îşi reducă costurile cu energia şi să poată direcţiona economiile obţinute astfel înspre lucruri sau pasiuni care le fac viaţa mai frumoasă și să se bucure mai mult alături de familie și prieteni”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

 Noua campanie surprinde momente din viața oamenilor și ilustrează felul în care eficiența energetică îi ajută să economisească pentru a investi în lucrurile care îi fac fericiți, cum ar fi mai multe activități împreună cu cei dragi sau susținerea unor pasiuni.

Înlocuirea centralei termice vechi, a aparatului de aer condiționat și, în general, a electrocasnicelor cu unele eficiente energetic, precum și instalarea de panouri fotovoltaice sau pompe de căldură sunt măsuri cu efecte și beneficii pe termen mediu și lung pentru consumatori. Dar sunt şi alte măsuri care pot fi luate cu uşurinţă de fiecare dintre noi, cum ar fi scoaterea din priză a aparaturii atunci când nu este folosită, utilizarea prizelor inteligente sau înlocuirea becurilor clasice cu cele cu tehnologie LED, iar acestea produc efecte imediate.

Pentru clienţii casnici care doresc să producă energie verde din sursă solară și să își reducă consumul de electricitate, protejând în același timp mediul, soluția este instalarea de panouri fotovoltaice. E.ON Solar Home este soluţia la cheie care include de la vizita expertului în locaţie şi evaluarea condiţiilor de implementare până la instalarea şi punerea în funcţiune a sistemului fotovoltaic ales, depunerea documentelor necesare pentru întocmirea dosarului de prosumator, inclusiv asigurarea mentenanţei. Pentru o soluție de 5 kW, producția de energie medie anuală este de 6.300 kWh, ceea ce înseamnă o economie anuală de 8.500 lei.

Soluţia de încălzire E.ON Life reduce cu până la 30% consumul de gaze naturale datorită centralei termice în condensare. În plus, termostatele inteligente pot fi controlate de la distanță pentru a eficientiza consumul de energie. La un consum mediu de 11,97 MWh/an, prin intermediul centralei în condensare, consumul poate fi redus cu 3 MWh/an, adică o economie de peste 900 lei anual. Pe lângă livrarea, montarea și punerea în funcțiune a centralei sunt asigurate și verificările și reviziile periodice obligatorii.

Soluția completă E.ON Cool, cu aparate de aer condiționat cu tehnologie Inverter, reduce consumul de energie cu până la 33% și este prietenoasă cu mediul. În medie, această tehnologie reduce consumul cu 0,5 MWh, reprezentând o economie anuală de peste 150 de lei. Mai mult, pe lângă livrare și montaj sunt incluse și servicii anuale de mentenanță și intervenții de urgență 24/7 la instalația electrică.

 Pentru posesorii de mașini electrice sau hibrid, E.ON Drive este soluţia la cheie de mobilitate electrică, care, pe lângă stațiile de încărcare, include și servicii complete de consultanță, transport, instalare și mentenanță, răspunzând nevoilor specifice pieţei e-mobility.

În plus, clienţii îşi pot gestiona contractele de energie folosind contul E.ON Myline, având o serie de funcţionalităţi la care au acces non-stop și gratuit. Fiecare operațiune este construită pentru un control rapid, ușor și sigur al consumului, de la oferte până la contracte, facturi și plăți.

Printr-o serie de proiecte și produse inovatoare de energie, E.ON își propune să îmbunătățească viața oamenilor, concentrându-se pe oferirea de soluții de eficienţă energetică care susţin construirea unui viitor sustenabil, mai verde, precum și reducerea amprentei de carbon.

Mai multe informaţii despre aceste soluţii puteţi afla simplu și rapid, pe eon.ro

Comentarii

comentarii