Acasă Eveniment CARAŞ-SEVERIN – S-au bătut la Rugă şi au aruncat cu sticle şi...

CARAŞ-SEVERIN – S-au bătut la Rugă şi au aruncat cu sticle şi cu pietre

DISTRIBUIȚI

s-au batut la ruga cu sticle si pietre

Rugă cu scandal într-un sat lângă Oraviţa.

În data de 15.08.2015, Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată prin Apel unic de urgenţă 112 că, în satul Mercina, comuna Vărădia, în centrul localităţii unde se desfăşura „Ruga satului”, a izbucnit un scandal spontan între mai multe persoane, urmat de agresiuni fizice.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că altercaţia a pornit de la A.C., de 35 ani, din Mercina şi R.M., de 42 ani, din Reşiţa, ulterior intervenind şi alte persoane, susţinători ai celor doi, lovindu-se reciproc cu sticle şi pietre.
La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii aflaţi în dispozitivul de ordine publică din localitate, o parte din persoanele implicate în altercaţie au fugit cu mai multe autoturisme spre municipiul Reşiţa, iar alte persoane s-au refugiat prin curţile sătenilor, fiind găsiţi şi duşi la audieri.
A fost suplimentat imediat dispozitivul de ordine publică, fiind organizate filtre rutiere, două autoturisme cu participanţi la eveniment au fost oprite pe D.J. 581, în Ticvaniu Mare.
În urma altercaţiei au fost rănite două persoane, R.M. şi D.F.O., de 23 ani, din Reşiţa, care au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, în prima fază, apoi au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, primul fiind transportat mai departe la Spitalul Judeţean din Timişoara.
În cauză au fost întocmite acte procedurale faţă de A.C. şi R.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În continuare se desfăşoară activităţi în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Mercina, un scurt istoric
Localitatea Mercina, care îşi are originea numelui în istoria contelui Mercy, este cunoscută în România prin corul, fanfara şi compozitorii locali Nistor Miclea şi Vidu Guga. Odată cu instalarea comunismului în România, Mercina a devenit un loc de referinţă al rezistenţei anticomuniste, locuitorii acestei aşezări intrând în conflict direct cu autorităţile regimului nelegitim instalat după 23 august 1945. Opunându-se colectivizării forţate şi fiind membri ai partidelor istorice, locuitorii Mercinei au devenit în anii 50 ţinta preferată a Securităţii, care a deportat în Bărăgan 39 de familii şi a trimis în închisorile de la Jilava, Aiud, Miercurea Ciuc, Văcăreşti, Gherla etc, mai bine de două treimi din populaţia masculină a localităţii. Singura femeie din Mercina, care a fost întemniţată de comunişti a fost Rozalia Manea, colegă de celulă la Văcăreşti cu Elisabeta Rizea. Locuitorii Mercinei au ridicat două monumente în centrul localităţii după 1989 pentru a onora memoria înaintaşilor lor. Monumentele compozitorilor locali sunt flancate de un monument dedicat eroilor cazuţi în rezistenţa anticomunistă, morţi în deportări sau în închisori.

Comentarii

comentarii