Acasă Cultura „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul”, din nou la Jimbolia

„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul”, din nou la Jimbolia

DISTRIBUIȚI

După succesul avut anul trecut, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul”, ediția a X-a, pornește din nou la drum, iar primele proiecții din 2023 vor avea loc la Jimbolia.  Timp de trei seri, în intervalul 12 – 14 mai, în Piațeta Sfântul Florian, cu începere de la ora 21.00, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

În prima seară, vineri, 12 mai, ora 21.00, copiii, micuții spectatori de azi, poate marii creatori de mâine, sunt invitați la întâlnirea cu „Veronica” (regia: Elisabeta Bostan) și a sa trăistuță fermecată. Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), spectatorii se vor bucura să îi revadă în roluri inedite pe îndrăgiții Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu și Vasilica Tastaman, în rolul șiretei Vulpi.

Filmul „Maria, Regina României” (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, este programat sâmbătă, 13 mai, de la ora 21.00. Filmul a avut premiera în anul 2019, iar rolurile principale sunt interpretate de Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Adrian Titieni (Ion I. C. Brătianu), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Șerban Pavlu (Ernest Ballif).

În ultima seară a „Caravanei filmului românesc” la Jimbolia, publicul cinefil se va amuza, cu nostalgie, poate, revăzându-i pe marii actori români de teatru și film Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu și ale lor aventuri din „Nea Mărin miliardar” (regia: Sergiu Nicolaescu).

Intenția „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul” este aceea de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. Căci, aşa cum spunea Jean Cocteau, un film nu este altceva decât „o scriere în imagini”.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile!

 În cazul în care vremea va fi nefavorabilă pentru vizionarea în aer liber, proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, cu începere de la ora 21.00.

 ***

Programul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul  din  Piațeta Sfântul Florian este următorul:

 

Vineri, 12 mai, ora 21.00: VERONICA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;

Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță

(muzical / 1974 / 90 min.)

 

Sâmbătă, 13 mai, ora 21.00: MARIA, REGINA ROMÂNIEI

Regia: Alexis Sweet Cahill;

Cu: Roxana Lupu, Daniel Plier, Adrian Titieni, Anghel Damian, Șerban Pavlu

Dramă, istoric / 2019 / 105 min.

Nerecomandat copiilor sub 12 ani

 

Duminică, 14 mai, ora 21.00: NEA MĂRIN MILIARDAR

NEA MĂRIN MILIARDAR

Regia: Sergiu Nicolaescu;

Scenariul: Vintilă Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;

Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu

(comedie / 1979 / 88 de min. )

Comentarii

comentarii