Acasă Actualitate Carnea de porc se poate verifica în patru pieţe din Timişoara

Carnea de porc se poate verifica în patru pieţe din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Vine Crăciunul şi fiecare român care mai are vreun leu greu prin buzunar se va gândi să-şi ia un porc pentru a-şi pregăti tot felul de specialităţi din el. Numai că acest porc nu ar fi rău dacă ar fi şi sănătos. Pentru a nu ajunge pe masa timişorenilor porci bolnavi, Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) a intrat deja în acţiune. Vor fi verificate condiţiile sanitar-veterinare ale unităţilor,  respectarea condiţiilor de depozitare a acestor produse, a trasabilităţii alimentelor, a respectării condiţiilor de frig în cazul alimentelor care necesită condiţii de acest gen, verificarea operaţiunilor de ambalare şi a condiţiilor de transport. Se va verifica tăierea animalelor.

La sat, carnea de porc se verifică la medicii veterinari

În gospodăriile timişenilor se află între 95.000 şi 100.000 de porci în această perioadă. Este vorba de gospodăriile individuale. În perioada sărbătorilor de iarnă, specialiştii din cadrul a două birouri din DSV vor desfăşura activităţi specifice pe raza municipiului Timişoara, precum şi a localităţilor rurale, pentru a preveni riscurile specifice acestui sezon. Se va trece la verificarea respectării condiţiilor de comercializare a unităţilor care comercializează produse de origine animală.

După tăierea porcului, acesta trebuie verificat să nu fie bolnav, în special de trichineloză. Pentru acest lucru, controale se pot face în opt puncte din Timişoara şi Lugoj, în mediul rural la sediul circumscripţiilor sanitare, la medicii veterinari zilnic. Punctele de verificare pentru Timişoara sunt în Piaţa Doina, Piaţa 700, Piaţa Ion Ionescu de la Brad şi Piaţa Iosefin. În mediul rural, verificarea se va face de către medicii veterinari din fiecare localitate. În general, medicii veterinari au tariful undeva pe la 10 lei pentru această operaţiune.

Comentarii

comentarii