Acasă Eveniment Cartierul Dacia din Timişoara are grădiniţă ultramodernă

Cartierul Dacia din Timişoara are grădiniţă ultramodernă

DISTRIBUIȚI

gradinita pp26Grădiniţa PP26 din Timişoara (str. Teiului, nr. 3) este, în opinia autorităţilor locale, cea mai modernă grădiniţă din oraş, peste grădiniţele private. După cinci ani de lucrări, cei 480 de copii care frecventează grădiniţa au parte de sală de sport, bazin de înot, săli de clase dotate corespunzător, toalete noi şi săli de mese.

Faţă de construcţia veche a grădiniţei (corpuri A şi B), lucrarea de extindere a Grădiniţei PP26 a constat în construcţia a trei corpuri noi, C, D şi E, în regim P+1E, cu  suprafaţa construită desfăşurată de 1.663,88 metri pătraţi. Corpul D a fost dat în folosinţă în martie 2012, fiind construit în regim de P+1, compus din patru săli de clasă, patru anexe, două săli de mese, patru anexe pentru material didactic, două oficii, patru grupuri sanitare (fete şi băieţi) şi un hol prin care se face trecerea în vechea clădire a grădiniţei. Corpul C este compus din trei clădiri lipite de vechea grădini, cu un cabinet medical şi o magazie, patru săli de mese (dispuse două la parter şi două la etaj). Corpul E are la parter un bazin de înot, o sală de gimnastică, grupuri sanitare, vestiare pentru copii, cabinet pentru profesorii de sport, respectiv spaţii administrative (birou şi sală de şedinţă pentru cadrele gradiniţei). La etaj sunt patru săli de clasă, grupuri sanitare pentru băieţi şi fete şi o sală de mese cu un oficiu.

Robu a mulţumit administraţiei Ciuhandu

Investiţia a fost demarată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş în luna decembrie 2008, iar Primăria Timişoara a preluat-o în anul 2011 realizată parţial, continuând construcţia. Valoarea investiţiei s-a ridicat la suma de 4,1 milioane de lei, din care primăria a acoperit suma de 3,3 milioane de lei. Nu au lipsit nici dificultăţile în derularea investiţiei. La preluarea grădiniţei de la Inspectoratul Şcolar, în anul 2011, lucrarea se afla în stadiul de fundaţie şi parţial parter construit la corpul D, precum şi fundaţia corpului E. Astfel, a fost necesară atât reactualizarea documentaţiei, cât şi reautorizarea lucrărilor de construire şi modificări de soluţii constructive  la corpul D. Pentru corpul E s-a reproiectat soluţia constructivă.
„Ne bucurăm că acest important obiectiv al Timişoarei – pentru că tot ce are impact asupra copiilor noştri trebuie să fie considerat de maximă importanţă – a ajuns să fie finalizat. A fost un proiect greu, care dincolo de dificultăţile tehnice inerente s-a confruntat şi cu dificultăţi administrative, dată fiind istoria sa. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la derularea acestui proiect, începând cu Inspectoratul Şcolar, continuând cu administraţia precedentă, continuând cu colegii din echipa actuală, conducerea grădiniţei, reprezentanţii părinţilor şi firma care a realizat lucrarea”, a declarat primarul Nicolae Robu, la tăierea panglicii.
Directoarea Grădiniţei PP26 a profitat de prezenţa primarului la inaugurare pentru a-i solicita acestuia ca primăria să amenajeze şi spaţiile de joacă şi de sport din exteriorul clădirii. „N-am nicio ezitare în a vă promite că dăm drumul în cel mai scurt timp la lucrările de amenajare”, a răspuns Robu.

Alte două grădiniţe vor fi modernizate

Viceprimarul Dan Diaconu, prezent şi el la inaugurarea Grădiniţei PP26, a declarat că, după modernizare, grădiniţa de stat din Dacia este peste nivelul grădiniţelor private. Mai mult, municipalitatea va continua să aducă la acest nivel şi alte grădiniţe.
„Astăzi marcăm şi o schimbare de standard la nivelul grădiniţelor. Ceea ce vedeţi astăzi aici e sensibil superior unei grădiniţe private în Timişoara. E un standard de care vrem să ne ţinem în lucrările pe care le vom realiza în continuare. În bugetul din acest an avem prevăzute sume aferente şi pentru grădiniţele PP22 şi PP33, aproape 2,5 milioane de lei. Sunt ultimele două pe care le-am primit de la Ministerul Educaţiei. Şi aceste grădiniţe vor avea parte de extindere, în cursul acestui an, după finalizarea procesului de predare-primire”, a declarat Diaconu.

 

Comentarii

comentarii