Acasă Actualitate Casa Vulcanilor, poarta de intrare spre lumea teribilă de acum 70 de...

Casa Vulcanilor, poarta de intrare spre lumea teribilă de acum 70 de milioane de ani

DISTRIBUIȚI

casa vulcanilor 7O căsuță rotundă construită din pământ, cu pereții pictați în culori vii, este unul dintre cele mai originale muzee din România. Casa Vulcanilor se află în satul Densuș din Țara Hațegului, celebru pentru biserica de piatră cu înfățișare neobișnuită ridicată în secolul al XIII-lea.
La Casa Vulcanilor, turiștii pot afla informații foarte interesante despre o latură mai puțin cunoscută a Țării Hațegului: în urmă cu 70 de milioane de ani, aici aveau loc erupții violente, care aruncau lavă și bombe vulcanice la zeci de kilometri depărate, scrie greatnews.ro.
Pe atunci, regiunea numită astăzi Țara Hațegului făcea parte dintr-o insulă tropicală înconjurată de apele Oceanului Tethys. Insula avea în jur de 80.000 de kilometri pătrați și era populată de dinozauri.
Casa Vulcanilor se află în satul Densuș, la 3 kilometri de faimoasa biserică de piatră și la 300 de metri de drumul asfaltat.
Casa ecologică din cob (adică din pământ galben, paie și apă) a fost ridicată de 300 de voluntari, cei mai mulți dintre ei tineri din Țara Hațegului care au vrut să dea o mână de ajutor la apariția unui nou obiectiv turistic în Densuș.
Casa a avut nevoie de 200 de zile de lucru, 20 de metri cubi de pământ galben, 15 metri cubi de nisip și de 5.000 de litri de apă. Cei 30 de metri cubi de cob obținuți prin amestecarea „ingredientelor” au fost frământate cu picioarele de voluntari, iar apoi au devenit pereții casei.
“Este vorba de crearea unui nou obiectiv turistic, care sperăm să atragă numărul mare de turiști care vizitează biserica Densuș și să îi facă să petreacă mai mult timp în localitate, cu beneficiile evidente pentru comunitate. Este un spațiu educațional care va fi folosit în principal de către Exploratorii din Densuș, club care începând cu 2013 a avut foarte multe activități interesante de educație non-formală. Construcția în sine este un model de folosire a materialelor ecologice cu impact minim asupra mediului”, se arată pe site-ul organizației “Drag de Hațeg”.

Comentarii

comentarii