Acasă Actualitate Catedrala. Femeile. Spovedania pelerinului….

Catedrala. Femeile. Spovedania pelerinului….

DISTRIBUIȚI

Duminica Mironosițelor, o zi de recunoaștere a faptului că nu femeile l-au trădat pe Iisus, ci Iuda, așa cum știm, a fost marcată în Catedrala Mitropolitană a Banatului printr-un gest de dăruire a unei cărți. Cartea se numește ”Spovedania unui pelerin rus către duhovnicul său” și a fost tradusă de preotul profesor Nicolae Bordeiașu, fost deținut politic, prieten apropiat al regretatului IPSS Nicolae, Mitropolitul Banatului. De ce ”tradusă” și nu… scrisă? Pentru că a fost tradusă succesiv din limba rusă în limba română, apoi, din rusă în franceză, autorul fiind necunoscut.

Gestul IPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, de a dărui 100 de cărți femeilor din catedrală, ieri, în Duminica Femeilor Creștine, a fost unul nobil, cartea fiind editată la Ama Aediting, București, 2017 (cea de-a șaptea ediție).

Micile cadouri susțin prieteniile mari, spune un înțelept chinez, chiar dacă era de altă religie, mesajul de încurajare al apropierilor, fie între oameni, fie între oameni și organizații, instituții, cum este Biserica însăși, rămân importante. O carte, un gest, un gând, o duminică calmă. Ce bine ar fi dacă lumea ar fi așa, doar așa…

Comentarii

comentarii