Acasă Actualitate Ce caracteristici trebuie să aibă un aspirator vertical fără fir bun

Ce caracteristici trebuie să aibă un aspirator vertical fără fir bun

DISTRIBUIȚI

Nimic nu este mai convenabil decât să apeși butonul robotului aspirator și acesta începe să curețe singur. Dar nu sunt potrivite pentru curățarea canapelelor sau a interiorului mașinilor și nici nu sunt cele mai bune pentru colțuri sau zone deosebit de murdare. În aceste cazuri, este momentul să te orientezi către un alt tip de aspirator, cum ar fi modelul tradițional sau să optezi pentru aspiratoarele verticale fără fir, modele care oferă versatilitatea celor clasice cu confortul celor fără fir. Dar cum ar trebui să arate un aspirator vertical fără fir bun pentru casa ta?

Capacitate de aspirație

Scenariul de utilizare a aspiratoarelor verticale fără fir este extrem de variat: pardoseli, suprafețe, diverse materiale textile, inclusiv tapițerie, covoare, perdele… în mod ideal, acestea ar trebui să poată oferi o curățare temeinică în situații atât de solicitante precum covoarele sau tapițeria auto.

Aspirator Karcher – oferte

În prezent, aceste modele au un design și baterii adecvate pentru această utilizare, dar trebuie să fie însoțite de o putere de aspirare pe măsură, responsabilitatea revenind motorului cu care sunt echipate. Nu toți producătorii oferă date pentru a cuantifica capacitatea lor de aspirare – unii o fac calitativ, vorbind despre “putere de aspirare ridicată” – iar dacă o fac, veți găsi adesea parametri diferiți: wați aer, pascali sau pur și simplu wați simpli, adică puterea consumată de motor.

Este clar că, cu cât puterea de aspirare este mai mare, cu atât mai bine, dar trebuie ținut cont de faptul că acestea indică puterea maximă, că există pierderi de aspirație și scurgeri dacă îmbinările nu sunt perfecte și că se deteriorează odată cu murdăria și utilizarea.

Aspirator Bosch – oferte

Informațiile cantitative ale producătorului privind puterea de aspirare sunt deja o veste bună. Dacă aveți nevoie de un model deosebit de puternic, cel mai bine este să verificați experiențele altor utilizatori și să vă bazați pe fiabilitatea anumitor mărci.

Design: vizează ergonomia și greutatea redusă

Principalele avantaje ale aspiratoarelor verticale fără fir față de aspiratoarele tradiționale cu fir sunt că sunt moderat ușoare și fără fir, ceea ce le face mai manevrabile și ne permite să facem curățenie fără să ne facem griji dacă cablul ajunge sau nu la priză.

Aspirator vertical Rowenta – oferte

Ceea ce este de dorit este ca acestea să fie ușoare și ușor de manevrat. Acest lucru este influențat de materiale și de design, cu aluminiu în cazul modelelor din gama medie și înaltă și plastic în cazul celor mai accesibile, precum și de linii robuste, distribuind în același timp greutatea astfel încât să nu fie incomod de manevrat cu o singură mână. În orice caz, cel mai frecvent se deplasează în greutăți de aproximativ 3 kilograme.

Cel mai comun design este cel al unui cap în care sunt integrate motorul, rezervorul și mânerul, și un tub la care sunt conectate diferitele accesorii. Această configurație face posibilă detașarea elementelor și transformarea lor în aspiratoare de mână compacte.

Căutarea ușurinței și a manevrabilității se răsfrânge și asupra altor aspecte, cum ar fi dimensiunea rezervorului de praf sau a bateriei, motiv pentru care se folosește formatul de declanșare pentru a optimiza capacitatea acesteia.

Aspirator Karcher – oferte

Modelele mai ambițioase au un ecran LCD pentru a afișa date precum nivelul bateriei și modul de funcționare. În alte cazuri, se folosesc indicatoare luminoase.

Extra: De câte accesorii aveți nevoie?

Dacă doriți doar să aspirați podele și covoare, modelele mai simple s-ar putea să vi se potrivească, dar dacă vă interesează și să ștergeți praful, să intrați în colțuri și în locuri greu accesibile, atunci cel mai bine este să investiți într-un aspirator vertical și accesorii corespunzătoare.

Minimul este o perie de podea și un tub de extensie, iar de acolo veți găsi cotiere, perii speciale pentru animale de companie…

În cele din urmă, unele aspiratoare verticale sunt prevăzute cu un suport de perete care vă permite să le depozitați fără a ocupa mult spațiu și, în același timp, să le încărcați într-un mod organizat.

Autonomie suficientă pentru curățenia dumneavoastră

Autonomia este o caracteristică fundamentală în alegerea aspiratoarelor verticale, deoarece versatilitatea lor poate fi pătată dacă bateria nu este suficientă pentru a acoperi sesiunile noastre de curățenie.

Aspirator vertical Rowenta – oferte

Am văzut deja că, în ceea ce privește dimensiunile, acestea nu vor fi foarte mari. Cel mai des întâlnite sunt între 30 și 60 de minute, un timp adecvat având în vedere că noi suntem cei care le operăm și nu un algoritm, deci vom curăța și vom avea un impact acolo unde ne interesează. Atenție însă, pentru că acestea sunt date referitoare la modul de funcționare eco, adică cel care aspiră cel mai puțin.

În general, aceste aspiratoare verticale au un al doilea sau chiar un al treilea mod de funcționare care mărește puterea de aspirare. Acesta este momentul în care aceste cifre se prăbușesc drastic.

Dacă locuința dvs. este mică și/sau nu este prea murdară, ar putea fi o idee bună să optați pentru modelele cu mai puțină autonomie, în caz contrar, probabil că acestea nu vor fi pe măsură. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că bateriile se degradează în timp.

În acest sens, este recomandabil să optați pentru modele a căror baterie poate fi ușor de îndepărtat, fie pentru a o reînnoi, fie pentru a avea o a doua unitate care să vă permită dublarea autonomiei.

Aspirator Bosch – oferte

De asemenea, merită să aruncăm o privire și asupra timpilor de încărcare, pentru că dacă am optat pentru modele cu mai puțină baterie, este cel puțin în interesul nostru ca acestea să fie gata de a fi folosite din nou în curând.

Filtru și rezervor

Deși rezervorul nu este foarte mare, recomandarea generală a producătorilor este de a-l goli după fiecare utilizare. În acest sens, este important ca rezervorul să fie ușor de accesat și de curățat, astfel încât să îl putem manipula, reducând la minimum expunerea noastră la murdărie (mai ales dacă avem probleme de alergii).

Odată ce murdăria a fost aspirată, aspiratoarele trebuie să aibă un filtru suficient de mare pentru a reține murdăria înainte ca aceasta să fie eliberată înapoi în atmosfera din încăpere. Filtrele de înaltă eficiență sunt de interes și, dacă aveți probleme respiratorii și/sau alergii, filtrele HEPA sunt cea mai bună alegere.

Filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air) rețin toate particulele cu diametrul egal sau mai mare de 0,3 microni, cu o eficacitate de 99,97%, în conformitate cu standardele stabilite.

Comentarii

comentarii