Acasă Actualitate Cel mai mare abuz al Trezoreriei Bucureşti faţă de două doamne din...

Cel mai mare abuz al Trezoreriei Bucureşti faţă de două doamne din Timişoara e aproape de sfârşit!

DISTRIBUIȚI

După şase luni de procese, Casa de Avocatură Socol şi Asociaţii a reuşit să pună capăt unuia dintre cele mai grave abuzuri ale Trezoreriei Bucureşti faţă de două doamne din Timişoara – Ileana C. şi Valeria J. – vineri 10 iulie.
„Obligă terţul poprit ANAF –Direcţia Regională a Finanţelor Publice –Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică Bucureşti –să plătească creditorului (Ileana C. Şi Valeria Jaravete) sumele datorate de debitor în dosarul de executare din 2014 aflat pe rolul Biroului Executor Judecătoresc BC, în limita creanţei datorate creditorului”, se arată în decizia şedinţei din 10 iulie 2015 al Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
Istoria umilinţei şi sfidarea legii de către funcţionarii publici!
Conform deciziei de executare silită a ANRP, din decembrie 2014, Trezoreria trebuie să elibereze banii popriţi pentru despăgubire de la ANRP, în contul celor două doamne, dar instituţia a sfidat orice lege şi nu a vrut să respecte legea. Avocatul Alin Socol (foto), reprezentantul păgubitelor, susţine că refuzul Trezoreriei este penal, iar  motivele pe care aceasta le invocă sunt penibile şi nu au nicio acoperire legală. De aceea a dat în judecată Trezoreria Bucureşti şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, vineri 3 februarie 2015. “Banii au fost virați de către ANRP în Trezorerie, dar Trezoreria nu vrea să dea banii, dar aceasta este faptă penală”, atrage atenţia Socol. „Executorul judecătoresc comunică adresa către terţul poprit (trezoreria) în 8 ianuarie 2015, să se dispună virarea sumei datorate, însă din acel moment până în prezent Trezoreria Bucureşti refuză cu obstinaţie să respecte dispoziţiile art. nr. 786 Codul de procedură civilă şi să vireze suma. Încercând să rezolvăm situaţia pe cale amiabilă, am formulat notificări prin Casa de Avocatură Socol şi Asociaţii, prin care am solicitat respectarea dispoziţiilor Codului de procedură civilă, însă am primit un răspuns stupefiant şi anume să aşteptăm deoarece s-a solicitat avizul serviciului juridic. Or această situaţie este de netolerat în condiţiile în care, în speţa pendinte, nu există o sentinţă judecătorească de suspendare a executării, drept care se impune amendarea terţului poprit pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 786 din Codul de procedură civilă”, atenţionează avocatul Socol.
Abuzul!
„Referitor la adresa emisă de dumneavoastră în 22 ianuarie 2015, cu privire la dosarul de executare debitor ANRP, înregistrat la Activitatea de Trezorerie Bucureşti, vă informăm că s-a solicitat avizul juridic de la Serviciul Juridic din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, urmând a vă informa de îndată asupra răspunsului primit”, a transmis Trezoreria. Bineînţeles că nici în ziua de azi nu a trimis niciun răspuns, ca o dovadă a abuzului.
Poprirea!
Ordinul de executare arată clar: “Vă rugăm să dispuneți înființarea popririi asupra tuturor conturilor debitorului Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANPR), cu sediul în București, deschise la instituția centrală, cât și la sucursalele agențiile și filialele reprezentanțe după caz, până la concurența sumei de … În conformitate cu dispozițiile art. nr. 786 din Codul de Procedură Civilă, în termen de cinci zile de la comunicarea prezentei adrese, vă rugăm să aduceți la cunoștință organului de executare silită situația de jure a potențialului creditor al dumneavoastră, mai sus amintit, precum și înființarea popriri și dovada indisponibilizării sumei”, se arată în ordinul de execuție al executorului Bran Cristian, din data de 12 decembrie 2014. „Sfidător este faptul că acei funcţionari care au pus piedici în respectarea legii şi punerea în aplicare a unei sentinţe judecătoreşti care a atestat că cele două doamne au avut dreptate nu sunt traşi la răspundere, în această ţară numită România”, a declarat avocatul Alin Socol.

Comentarii

comentarii