Acasă Politica Cel mai tânăr europarlamentar român și-a deschis cabinet la Reșița

Cel mai tânăr europarlamentar român și-a deschis cabinet la Reșița

374
DISTRIBUIȚI

Victor NegrescuVictor Negrescu – cel mai tânăr europarlamentar din România – și-a deschis un cabinet parlamentar la Reșița, în spațiul organizației municipale a PSD.

Vicepreședinte al PSD Alba, Negrescu are doar 28 de ani, fiind cel mai tânăr astfel de ales din istoria scurtă a europarlamentarismului românesc. Face parte din Comisia de buget a Parlamentului European dar și din comisiile Juridică și Afaceri Constituționale. Victor Negrescu a declarat la Reșița, luni, într-o conferință de presă cu ocazia deschiderii oficiale a cabinetului său, că se consideră europarlamentarul Banatului și Transilvaniei. Înainte de a fi ales europarlamentar, Victor Negrescu a condus o structură formată din 7000 de persoane, numită ”PES Activist”, având, în acea calitate, după cum a precizat, numeroase contacte cu structurile europene și cu partidele de stânga din PE.
Tânărul europarlamentar a remarcat că una din țintele României, dar și a autorităților locale trebuie să fie accesarea fondurilor directe de la Bruxelles, în afara celor structurale, mai bine cunoscute. România accesează în proporție de doar 1 la sută aceste fonduri iar Bulgaria chiar mai puțin, susține Negrescu. De aceea, una din ținte ar trebui să fie obținerea banilor din aceste fonduri, chiar dacă este vorba de o competiie mai acerbă de proiecte. Mai ales autoritățile locale, spune europarlamentarul, ar trebui să fie interesate, pentru că pot accesa nu mai puțin de trei sute de tipuri de finanțare, pe această axă. De altfel, în acest context, va fi lansată o platformă care permite autorităților administrative locale să aibă un mai bun acces în această direcție, vizavi de care va fi deschisă și o reprezentanță specială la Bruxelles. E bine, de asemenea, să fie create punți de legătură cu alte localități din Europa, spune Victor Negrescu, deoarece banii se acordă mai ușor comunităților înfrățite.
Cabinetul de la Reșița este cel de-al patrulea pe care europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, îl deschide în țară.  

Comentarii

comentarii