Acasă Actualitate Centrul modern de recuperare respiratorie al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”...

Centrul modern de recuperare respiratorie al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ar putea fi finalizat în primăvara anului viitor

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz anunță că lucrările la centrul modern de recuperare respiratorie al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ar putea fi finalizare în primăvara anului viitor.

„Șantierul de la noul centru de recuperare pulmonară de la Spitalul Victor Babeș a început în februarie anul trecut. Acum, mai bine de 60% din lucrare e finalizată și în primăvară estimăm că va fi gata, dacă nu apar întârzieri neprevăzute. Aici va funcționa un centru modern de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de Covid”, a afirmat primarul Timișoarei.

Cele două clădiri noi ale centrului vor avea 13 saloane, patru cabinete de studii clinice, cinci cabinete medicale, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale. Mai mult, medicii vor avea la dispoziție o sală de conferințe, iar studenții, o sală de curs. În final, clădirea adiacentă de lângă ele este planificată pentru reabilitare.

Proiectul a fost început pe vremea fostului primar Nicolae Robu, dar primele lucrări la șantier s-au făcut după ce Dominic Fritz a preluat funcția.

„Am investit anul acesta aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timișoarei, pentru ca timișorenii și cei din regiune care vin la Timișoara să se trateze, să aibă condiții medicale demne de secolul în care trăim”, a explicat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii