Acasă Cultura Centrul național de informare și promovare al patrimoniului cultural a fost lansat...

Centrul național de informare și promovare al patrimoniului cultural a fost lansat la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Noi modele de educație pentru tineri! Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural a fost lansat la Casa Artelor Timișoara.

Tema discuției (desfășurată online, pe platforma zoom webinar) o reprezintă apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de universul patrimoniului cultural și noile modele și metode de educație culturală.

”Ne propunem să descoperim și să aducem, cu această ocazie, în fața publicului timișorean și național, proiecte, modele educaționale, oameni și produse editoriale care au contribuit și contribuie la mai buna cunoaștere și valorizare a elementelor de patrimoniu local și regional de către generațiile următoare. Lansăm această invitație atât unor profesioniști cu experiență în activități de educație prin și pentru patrimoniu adresate copiilor și adolescenților din Timișoara, cât și unor tineri beneficiari ai acestor proiecte”, este mesajul reprezentanților Centrului de informare și promovare a patrimoniului cultural, lansat la Timișoara.

Concluziile discuției vor sta la baza alcătuirii agendei de proiecte, inițiative și parteneriate locale sau regionale ale Centrului național de informare și promovare a patrimoniului cultural pentru următorii ani.

Evenimentul dedicat Timișoarei face parte dintr-o serie de întâlniri regionale desfășurate cu scopul atragerii de noi parteneri și extinderii activităților Centrului și Institutului Național al Patrimoniului și a rețelei de organizații și oameni cu impact în promovarea patrimoniului cultural. Seria evenimentelor regionale face parte din proiectul „In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și dezvoltat de Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio, Asociația Da’DeCe și Institutul Norvegian al Meșteșugurilor.

 

Comentarii

comentarii