Acasă Actualitate Cererile de autorizare a obiectivelor mari de infrastructură, tratate cu celeritate. Prefectul...

Cererile de autorizare a obiectivelor mari de infrastructură, tratate cu celeritate. Prefectul Ritivoiu cere ajutorul deconcentratelor avizatoare

DISTRIBUIȚI

Cererile pentru diferite autorizări, depuse de cei care se ocupă de marile proiecte de infrastructură ale județului Timiș, trebuie tratate cu prioritate, spune prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. El le-a cerut conducerilor instituțiilor deconcentrate din județ să aibă grijă să nu se ajungă în situații de a se pierde finanțări chiar din acest motiv.

Sunt fonduri europene, iar folosirea banilor va rezolva unele dintre problemele de infrastructură ale județului, deci nu ar fi normal ca banii să fie pierduți a spus prefectul. El a cerut tratarea cu prioritate a cererilor legate de DJ 691, centura vest sau viitoarea autostradă spre Moravița.

”Aș dori ca și pe viitor să avem mare atenție la tot ce înseamnă proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Fie că discutăm despre drumul județean 691, unde mai e nevoie de o hartă de zgomot, fie că e vorba despre autostrada Timișoara – Moravița, fie de centura de vest, aflate în acest moment în studiu de fezabilitate. Știm că suntem unul dintre actorii cheie în tot ce înseamnă faza de avizare. Rugămintea mea este să se trateze cu prioritate, pentru că e vorba de bani nerambursabili și, bineînțeles, în măsura în care există blocaje, nimeni nu cere să nu se respecte legea, să fiu anunțat, să ne punem la masă și să găsim o soluție constructivă și legală. Nu aș vrea să ratăm niciuna dintre ținte, dintre obiective pe acest subiect extrem de important. Avem o șansă istorică să luăm acești bani și să rezolvăm mari probleme de infrastructură. Dacă tot discutăm de subiect, mi-am adus aminte de reabilitarea căii ferate Caransebeș – Arad, care iarăși implică lucrări extinse în județul Timiș”, a spus Ritivoiu.

Comentarii

comentarii