Acasă Administraţie Cetățenii mai au două săptămâni în care mai pot depune proiecte pe...

Cetățenii mai au două săptămâni în care mai pot depune proiecte pe bugetul participativ al CJT

DISTRIBUIȚI

Cetățenii sunt așteptați, până pe 31 mai, să înscrie proiectele pe care le propun în cadrul celei de-a doua ediții a bugetului participativ lansat de Consiliul Județean Timiș. Instituția oferă în acest an de trei ori mai mai mulți bani în cadrul acestei proceduri.

Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității locale. Pe scurt, Consiliul alocă banii, timișenii vin cu propuneri de proiecte, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.

Pentru a simplifica procesul de depunere și selecție, a fost dezvoltată o platformă distinctă, pe site-ul instituției, bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Aici, timișenii vor găsi toate informațiile și documentele necesare și vor putea vota proiectele depuse. De asemenea, acestea pot fi depuse și în format fizic, la Registratura instituției, de unde pot obține și formularele necesare.

Conform regulamentului, sunt acceptate proiecte din următoarele domenii: educație, sănătate, servicii sociale, mediu / protecția animalelor / ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Limita maximă a bugetului pentru un proiect propus este de 1,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Comentarii

comentarii