Acasă Actualitate CEZ România a donat secției Urologie a Spitalului Județean din Reșița aparatură...

CEZ România a donat secției Urologie a Spitalului Județean din Reșița aparatură de 28.000 de euro

DISTRIBUIȚI

cez resitaSpitalul Județean de Urgență din Reșița a primit o donație din partea Grupului CEZ România, în valoare de 28.000 de euro, ceea ce dovedește că, în fiecare an, unul dintre cei mai mari jucători pe piața energiei din Europa își respectă statutul corporatist de a sprijini comunitățile locale în care derulează afaceri.

De donație beneficiază, de data aceasta, Secția de Urologie a spitalului, singura din județ. Noua sponsorizare înseamnă, în fapt, un ureteroscop flexibil. După cum a precizat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, cu acest aparat se realizează explorarea endoscopică a căilor urinare, în special a ureterului. „Acest aparat creşte acurateţea investigaţiei diagnostice. Prin posibilităţile sale diagnostice şi terapeutice, aparatul contribuie la creşterea performanţei secţiei Urologie, dar şi a posibilităţii unei finanţări mai bune, prin creşterea implicită a indicelui de complexitate a cazurilor”, a afirmat Dumitru Secăşan. La rândul său, senatorul PNL de Caraş-Severin, dr. Iosif Secăşan, membru al Comisiei de Sănătate în Parlamentul României, dar şi medic specialist urolog, a apreciat gestul celor de la Grupul CEZ prin donarea unui astfel de aparat, care aduce un plus de performanţă pentru Secţia Urologie, un plus de competenţă pentru spitalul reşiţean şi un beneficiu mare pentru locuitorii judeţului Caraş-Severin. De altfel, Iosif Secășan a și prezentat, ulterior, în cadrul unei vizite a celor de la CEZ, de la consiliul județean și a jurnaliștilor la spital, funcționarea ureteroscopului, dar a și realizat o operație demonstrativă pe o pacientă. „De asemenea, existând dotare şi standard de competenţă în spital, generezi o motivaţie în plus pentru medicii tineri, să rămână şi să lucreze aici. Instrumentul primit acum de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este unul uro-chirurgical, ce necesită abilităţi de manipulare şi poate fi transformat în instrument terapeutic, în combinaţie cu un echipament complementar, în cazul nostru, generatorul laser”, a precizat senatorul Iosif Secăşan. Şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a salutat implicarea CEZ în modernizarea Secţiei Urologie. „Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se află în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din anul 2012, iar investiţiile la nivelul acestei unităţi spitaliceşti au reprezentat constant o prioritate. Alăturându-se investiţiilor noastre, ale Consiliului Judeţean, de circa 3,5 milioane euro, sponsorizările venite din partea Grupului CEZ permit acum spitalului să dispună de dotările necesare, pentru a oferi servicii medicale de calitate”, a subliniat Ionesie Ghiorghioni.  
Prezent, joi, la conferinţa de presă organizată cu acest prilej, directorul de Operaţiuni al Grupului CEZ în România, Martin Zmelik, a subliniat că sistemul de sănătate este un element esenţial pentru orice comunitate. „Ne-am propus să fim un adevărat prieten şi să construim parteneriate solide cu cei care ne împărtăşesc grija pentru o viaţă mai bună. Suntem norocoşi că am găsit aceşti parteneri în Caraş-Severin, pentru că, împreună, vrem să sprijinim comunitatea, în cele trei importante domenii: sănătate, educaţie şi cultură”, a declarat Martin Zmelik. De altfel, valoarea proiectelor de responsabilitate socială din Caraş-Severin, în care Grupul CEZ în România a fost partener, se ridică la peste 170.000 de euro, din care 61.000 de euro, doar în acest an. În 2011, Grupul CEZ în România a achiziţionat sistemul hidroenergetic de lânga Reşiţa, format din patru microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW şi o producţie de circa 70GWh/an.

Comentarii

comentarii