Acasă Actualitate Cinci cadre medicale de la spitalul privat Premiere din Timișoara au fost...

Cinci cadre medicale de la spitalul privat Premiere din Timișoara au fost confirmate cu COVID-19

10011
DISTRIBUIȚI

Cinci cadre medicale de la Spitalul Premiere din Timișoara, cel mai mare spital privat din vestul țării, au fost confirmate cu COVID-19. Cazurile au fost descoperite în urma anchetei emidemiologige care a fost declanșată, în 13 iulie, după ce o asistentă din spital a primit rezultatul pozitiv la testul pentru virusul SARS-Cov-2.

Tot personalul care a luat contact direct cu cele cinci cadre medicale confirmate pozitiv se află în izolare, iar testarea și ancheta epidemiologică continuă.

Cele cinci cadre medicale confirmate cu COVID-19 au refuzat internarea, fiind în izolare la domiciliu.

”Au fost depistaţi în urma screening-ului de rutină desfăşurat de spital, sunt asimptomatici şi se află momentan în autoizolare voluntara la domiciliu, sub supraveghere medicală continua. Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din randul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de Ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea şi izolarea imediată tuturor persoanelor care au intrat în contact cu acestia. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătăţii în astfel de cazuri: au fost înştiinţate autorităţile şi s–au aplicat procedurile de dezinfecţie riguroase prevăzute în protocoalele de siguranţă. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, a transmis Cristiana Vago, Manager Comunicare al Spitalului Premiere.

Comentarii

comentarii