Acasă Actualitate Cinematograf gratuit cu filme românești de colecție, doar în festivalul Suflet de...

Cinematograf gratuit cu filme românești de colecție, doar în festivalul Suflet de România

DISTRIBUIȚI

Pe 29 și 30 aprilie, pe Domeniul Regal de la Săvârșin va avea loc festivalul Suflet de România, eveniment care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

România autentică se deschide pentru acest weekend sub forma unui tur inițiatic în lumea satului, trecând prin Hanul Târgoveților, Târgul satului, Piața satului, Drumul Artizanilor și Ulița copiilor. Suflet de România va fi  un loc de întâlnire cu micii producători locali și oferta lor, dar și cu filme românești valoroase, concerte susținute de Mircea Baniciu,  Nicu Alifantis, Daniel Julean și Trupa Calendar, alături de ansambluri de muzică populară dar și de muzică clasică, într-o îmbinare eclectică, în măsură să sublinieze complexitatea culturală națională.

În festivalul Suflet de România va fi prezentată o selecție de filme de colecție, care pot fi urmărite gratuit în cinematograful amenajat în aer liber. Pe parcursul celor două zile vor putea fi văzute, între altele, „Liceenii”, ”Extemporal la dirigentie”, ”Veronica”, ”Dumbrava Minunată”, ”Amintiri din Copilărie” și ”B.D. la munte și la mare”.

Filmele vor rula între orele 12:00 – 19:00 atât sâmbătă cât și duminică, accesul fiind gratuit, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Suflet de România este inițiat de Profi pentru a încuraja comunitatea să se conecteze la valorile autentice, gusturile bune și tradițiile satului românesc prin intermediul unor experiențe trăite într-un cadru natural în care este recreată lumea rurală așa cum  e bine să fie cunoscută și de generațiile mai noi.

La  deschiderea oficială a festivalului Suflet de România, pe 29 aprilie, au confirmat prezența Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României,  Principele Radu, autorități centrale și locale.

„Pentru două zile, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, Profi aduce la un loc oameni buni, care pun suflet în România, care caută să-i întâlnească pe artizanii autentici, să pătrundă în poveștile satelor românești și să continue povestea frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi.

Intrarea la festivalul Suflet de România este gratuită. Accesul în zona de festival se poate face cu mașina personală, din Drumul Troașului (DC74), accesibil din drumul european E68 sau prin intermediul curselor regulate cu microbuze din Arad, Timișoara sau localitățile apropiate, dar și cu trenul, fiind mai multe curse care fac legătura principalelor orașe din țară cu Gara Săvârșin.

 

Comentarii

comentarii