Acasă Politica Ciprian Titi Stoica, AUR Timiș: “PSD, PNL, USR și UDMR au pus...

Ciprian Titi Stoica, AUR Timiș: “PSD, PNL, USR și UDMR au pus pumnul în gura opoziției!”

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Timiș au susținut, încă o dată, joi 8 februarie, cu prilejul conferinței săptămânale de presă, că posibila comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale cetățenilor și de fapt a prevederilor Constituției României.

“Dragi români, tot ceea ce fac PSD, PNL, USR și UDMR nu e decât să vă amăgească încă o dată să le dați votul”, a declarat Ciprian Titi Stoica, deputat AUR Timiș.

De asemenea, parlamentarul a amintit că, în 7 februarie seara, membrii AUR au protestat și au aprins lumânări la 41 de sedii PSD din toată țara pentru a cânta prohodul democrației în țara noastră.

“La Timișoara am avut bucuria să-l avem printre noi și pe președintele partidului, George Simion”.

Titi Stoica a vorbit și de unele abuzuri de  la care sunt supuși parlamentarii.

El a subliniat faptul că Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, împreună cu PNL, USR și minorități din Biroul Permanent, au pus pumnul în gura opoziției astfel încât deputații să nu mai poată avea invitați la Palatul Parlamentului.

“Miercuri  am fost nevoit să susținem audiențele cu cetățenii în stradă. Nu ne vor opri dacă asta își doresc. Vom fi în mijlocul cetățenilor în stradă și vom găsi soluții la toate piedicile pe care ni le pun. Vom merge până la capăt pentru români și pentru România. Ca să înțelegeți absurdul acestei decizii și gravitatea încălcării drepturilor fundamentale, de exemplu, fiul sau fiica dacă au peste 14 ani nu pot intra cu tine la muncă în Palatul Parlamentului în calitate de demnitar, dar nici soția. Ce face acest Kim Jong un de Timiș, Alfred  Simonis, este inacceptabil și cred că s-a depășit o linie roșie în respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Noi vom continua să fim alături de români și prin aceste platforme de socializare la fel cum vom fi și aproape de dumneavoastră în târguri, în piețe, pe străzile din cartierele în care locuiți și vă stăm la dispoziție să ne putem vedea și să vă ascultăm probleme și să găsim împreună soluții găsim împreună soluții”, a fost mesajul lui Ciprian Titi Stoica.

Marian Dobre, coordonator AUR Moșnița Nouă, a vorbit despre neconstituționalitatea comasării alegerilor care pentru PNL și PSD reprezintă singura scăpare de furia românilor.

“Ideea comasării alegerilor nu putea să vină decât de la un partid care îl are ca părinte spiritual pe Ion Iliescu. Au tot vânturat această comasare și nu a surprins pe nimeni. Nu credeam că, după 34 de ani, partide care se consideră europene au venit să  instaureze dictatura în România. De ce e dictatură? Fiindcă o majoritate politică, când schimbă jocul doar pentru a-și menține locurile în parlament, această înseamnă  primul pas către dictatură”, a spus Dobre.

De asemenea, el a mai declarat că, dacă partidele la putere vor alege să meargă până la capăt cu această încălcare flagrantă a Constituției și a drepturilor românilor, AUR se va adapta și va avea candidați peste tot în țară.

Dobre a mai vorbit de ipocrizia PNL și PSD, fiindcă în urmă cu 12 ani  cele două partide depuneau sesizări de neconstituționalitate, privind comasarea alegerilor locale cu parlamentare, în timpul guvernării Boc.

Reprezentantul AUR este de părere că, brusc, acum, ei s- au schimbat cu toții numai ca să-și salveze locurile. Practic acceptă încălcarea drepturilor cetățenilor.  Comasarea înseamnă atac la ordinea constituțională, atac la drepturile românilor”, spune reprezentantul AUR Timiș.

Acesta este și motive pentru care AUR a protestat, miercuri seara, în față la PSD și PNL, la Timișoara și în toate județele țării.

Dobre a accentuat că astfel comasarea va afecta dreptul de vot la alegerile locale: ”Se va elimina dreptul de a vota la adresa de reședință pentru alegătorii care nu și-au înregistrat reședința cu cel puțin  șase luni înainte de alegeri. Printre drepturile afectate îl reprezintă  și dreptul de a fi ales și a candida, fiindcă desfășurarea alegerilor în parale ar elimina posibilitatea depunerii de candidaturi pentru ambele tipuri de alegeri. Comasarea alegerilor va produce confuzii legislative pentru alergători și chiar pentru organizatori. Comasarea afectează principiile legislative fundamentale prin faptul că suprapunerea unor reguli electorale diferite, un număr mai mare de buletine de vot, în circumscripții diferite ar putea afecta participarea informativă a alegătorilor. Alegerile locale și europarlamentare se desfășoară cu după logice electorale diferite”.

Juristul Gabriel Furcea a declarat că AUR a depus o plângere la Parchetul General pe numele lui Klaus Iohannis președintele României “Românii au dreptul să știe cum le sunt cheltuiți banii”

“AUR a făcut acest demers de bun simț un demers normal, într-o țară unde de mai bine de un an de zile, PSD și PNL ne spun că este criză, că trebuie să reducem cheltuielile și că trebuie să strângem cureaua. Buget de criză, dar numai când e vorba de români, nu de conducătorii țării. Avem speranța că Pachetul General va oferi un răspuns în cel mai scurt timp și să nu îl mai protejeze pe locatarul de la Palatul Cotroceni” – a spus Furcea, joi, 8 februarie la Timișoara.

Comentarii

comentarii