Acasă Eveniment Circul de la Liceul de Arte Plastice se mută în curtea Prefecturii...

Circul de la Liceul de Arte Plastice se mută în curtea Prefecturii Timiş

DISTRIBUIȚI

Clarificarea situaţiei Liceului de Arte Plastice din Timişoara se mută la Prefectura Timiş. Subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, va avea, joi, de la ora 10, o întâlnire cu un grup de părinţi şi dascăli nemulţumiţi de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara. Oamenii sunt negri de supărare, după ce consilierii locali din Timişoara au decis mutarea unităţii de învăţământ la fosta Şcoală Generală 9. Cu o lună înainte de începerea şcolii, părinţii elevilor de la Liceul de Arte Plastice încă nu ştiu unde şi în ce spaţii vor învăţa odraslele lor.

Virgil Popescu: “Este inadmisibil ca la Timişoara să se întâmple aşa ceva”

Preşedintele celui mai mare sindicat din învăţământul preuniversitar timişean este revoltat de situaţia creată. “Peste o lună începe şcoala şi micii artişti de la Liceul de Arte Plastice nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. Unde vor învăţa? În actuala clădire? În clădirea de la Generală 9? Acolo, la etajul doi este un adevărat dezastru, plouă în clase, toaletele sunt comune, băieţi şi fete, şi mai ales, acolo este o mare lipsă de spaţiu. Situaţia trebuie rezolvată în regim de maximă urgenţă. Este inadmisibil ca la Timişoara să se întâmple aşa ceva. Nu a mai rămas nici un colţ de stea din oraşul de cinci stele”, spune Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului “Spiru Haret” din învăţământul preuniversitar timişean.

Marossy nu înţelege nemulţumirile dascălilor şi părinţilor

Subprefectul Zoltan Marossy susţine că îi va primi cu braţele deschise pe părinţi şi dascăli, dar nu are nicio soluţie pentru ei. “Este o situaţie delicată, oamenii sunt supăraţi că mai este o lună şi va începe şcoala, iar ei nu ştiu care le este situaţia. Nu văd de unde să apară soluţia miraculoasă, pe care nu am găsit-o în nouă luni. În mod real, nu înţeleg însă de ce îi deranjează să se ducă pe linia tramvaiului 9. Din câte ştiu, şcoala este într-o stare bună. Nu văd nicio altă soluţie, dar îi aştept joi la discuţii. Nu se ştie cum poate apărea o soluţie care să-i facă pe toţi fericiţi”, ne-a spus subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy. Telenovela Liceului de Arte Plastice din Timişoara începea în noiembrie 2003. Atunci comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România emitea o decizie prin care imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Liceul de Arte era retrocedat Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, respectiv Fundaţiei "Caritatea". În acel an, directorul liceului încheie un contract cu noii proprietari, pe o perioadă de cinci ani. Suma care trebuia achitată lunar pentru clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Liceul de Arte era de doar 666 de euro.

Mentalitate de director fără griji

Timp de cinci ani, chiria de 666 de euro rămâne nemodificată. Acelaşi director de liceu, Eugenia Drăgoi Banciu, face o mişcare ciudată. Ea semnează un act adiţional la contract, prin care chiria creşte de la 666 de euro la 31.000 de euro pe lună. Scenariul se repetă pe 19 iunie 2009 şi 27 septembrie 2010. Contractul este prelungit de fiecare dată pentru încă un an, pe baza înţelegerii dintre reprezentanţii Fundaţiei "Caritatea" şi cei ai Liceului de Arte Plastice. Actele adiţionale au fost semnate din partea locatarului doar de către directorul Eugenia Drăgoi Banciu. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Timişora, nici primul contract şi nici măcar cel de-al doilea nu a fost avizat de nimeni din Primăria Timişoara. Pentru a se face economie, cu susţinerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, s-a propus mutarea elevilor Liceului de Arte Plastice în sediul fostei Generală 9. Propunerea a trecut de plenul CLT şi din noul an şcolar, elevii Liceului de Arte Plastice din Timişoara vor fi obligaţi să se mute din centrul oraşului.

 

Comentarii

comentarii