Acasă Actualitate Circulația vaporașelor pe Bega, amânată până la sfârșitul anului

Circulația vaporașelor pe Bega, amânată până la sfârșitul anului

1983
DISTRIBUIȚI

vaporase 81.jpgPrimarul Nicolae Robu a inițiat în data de 31 mai 2018 un proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii perioadei necesare finalizării contractului de finanțare nr. 3524/29.06.2012, în vederea realizării obiectivului de investiţii “Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega” Cod SMIS 31814 şi aprobarea cheltuielilor necesare finalizării acestuia.

În expunerea motivului emiterii proiectului de hotărâre se recunoaște imposibilitatea îndeplinirii tuturor indicatorilor din proiect, respectiv faptul că nu se va realiza transportul public pe Canalul Bega, cu cele 7 vaporașe, până la data de 30 iunie.

Chiar dacă contractul de finanțare a fost semnat în iunie 2012, Primăria Timișoara spune că a început demersurile pentru constituirea unei Administrații a sistemului de transport public naval abia patru ani mai târziu, în 2016. Drept urmare nu s-a reușit demararea transportul de calatori pe Canalul Bega datorită lipsei Administrație de cale navigabilă și a Administrației portuare a Canalului Bega.

Prin urmare Primăria Timișoara consideră proiectul finalizat (va publica și comunicat de presă de la finalul proiectului) fără a fi îndeplinit unul dintre cei mai importanți indicatori de performantă.

Comentarii

comentarii