Acasă alegeri locale 2012 Ciuhandu renunţă la Primăria Timişoara şi îl propune pe Orza

Ciuhandu renunţă la Primăria Timişoara şi îl propune pe Orza

668
DISTRIBUIȚI

Secretomania din PNŢCD nu a rezistat până vineri. Atunci, primarul ţărănist al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, urma să anunţe fastuos şi în premieră că se retrage din cursă şi îl lasă pe viceprimarul Adrian Orza să candideze în locul său. Din păcate pentru ţărănişti, jocul nu le-a ieşit.

Chiar în timpul Biroului Permament Judeţean al partidului au existat scurgeri de informaţii. Bomba a fost aruncată şi, în disperare de cauză, Ciuhandu şi Orza s-au prezentat la Analog Tv, pentru a anunţa mai devreme surpriza ce fusese deja făcută publică.

 

Familie, vârstă, automulţumire…

Ciuhandu s-a prezentat sigur pe el şi a anunţat din start că nu mai candidează. A avut mai multe explicaţii ce ţineau de vârstă şi familie şi o automulţumire legată de tot ce a făcut pentru oraş. Orza a fost mai stingher ca niciodată, dar şi-a asumat candidatura pentru Primăria Timişoara.  “În primul rând, vreau să vă spun că n-am să mai candidez pentru al cincilea mandat, din mai multe considerente. Unul ar fi cel personal, împlinesc în iulie 65 de ani, am vârsta de pensionare. În al doilea rând, vreau să mă dedic mai mult familiei. Am făcut multe pentru acest oraş, ceea ce nu se ştie este că las un buget echilibrat, al doilea după Bucureşti”, a spus, joi seară, Gheorghe Ciuhandu. Vineri, primarul care a condus timp de 16 ani destinele timişorenilor a anunţat că şi-a depus chiar şi cererea de pensionare. A făcut-o de ziua lui de nume, dar a păstrat totul secret. „Luni am depus cererea de pensionare, de Sfântul Gheorghe, sper să fie într-un ceas bun. Deşi mă îndoiesc că guvernarea asta o să facă ceva bun”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

Orza – pentru continuitate…

Cel ce părea primarul etern a anunţat cu “limbă de moarte” că îl propune electoratului ca nou primar pe Adrian Orza, mâna sa dreaptă atât în PNŢCD, cât şi la Primăria Timişoara, timp de 12 ani. “Vă mulţumesc pentru încredere şi pentru dorinţa de a continua împreună. De aceea, cu tot respectul şi cu toată încrederea pe care vi le port, vă propun pe domnul Adrian Orza pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara. Adrian Orza este omul care mi-a fost alături şi pe care m-am bazat în ultimii 12 ani, atât în calitatea sa de viceprimar, cât şi în cea de preşedinte al organizaţiei PNŢCD Timişoara. Spiritul inovator, experienţa în administraţie, pasiunea şi respectul  pentru oameni şi nevoile lor fac din el alternativa cea mai potrivită, atât pentru schimbare, cât şi pentru continuitate”, a mai spus Ciuhandu.

Ce spun contracandidaţii lui Ciuhandu despre retragere

Candidatul USL la Primăria Timişoara, senatorul liberal Nicolae Robu, este acum favorit cert la alegerile locale din 10 iunie, după ce Ciuhandu a anunţat că renunţă să mai candideze. Acesta a aflat vestea în timpul Biroului Politic Teritorial al PNL Timiş. Apropiaţii spun că nu a fost prea entuziast la aflarea veştii. „Trebuie să muncim la fel ca şi până acum”, ar fi spus Robu, preşedintele PNL Timiş. Un alt candiat la Primăria Timişoara, preşedintele PRM Timiş, Grigore Trif, crede că de-abia acum se va da o luptă adevărată pentru primărie. „Mă bucură vestea, deşi nu o credeam. Îmi era frică de un inerent război al tuturor cu Ciuhandu. Acum este o pâine de mâncat pentru toţi. Robu va deveni acum ţinta atacurilor”, ne-a spus Grigore Trif, candidatul PRM la Primăria Timişoara. Candidatul PDL pentru funcţia de edil în capitala Banatului, Gheorghe Nodiţi, este optimist. “Evident că şansele mele cresc după ce domnul Ciuhandu s-a retras. Ciuhandu era un adversar redutabil, oricine ar veni în locul lui din PNŢCD nu este de talia lui Ciuhandu”, ne-a spus Gheorghe Nodiţi.

 

Comentarii

comentarii