Acasă Administraţie CJT a aprobat ultimele detalii pentru demararea construcţiei unui nou bloc pentru...

CJT a aprobat ultimele detalii pentru demararea construcţiei unui nou bloc pentru medici, la Giroc

965
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat transferul către Agenţia Naţională a Locuinţei a unei suprafeţe de 1875 de metri pătraţi de teren din Giroc pentru construirea unui bloc de locuinţe de două etaje plus parter. Acesta va avea 22 de apartamente cu două camere şi dependinţe, destinate închirierii către personalul medical de specialitate.

Un număr de 22 de medici vor primi o locuinţă unde mulţi nici nu speră să ajungă să locuiască. Este vorba despre Giroc, acolo unde ANL va construi, alături de Consiliul Judeţean Timiş, un nou bloc de locuinţe. Consilierii locali au avut nevoie de doar patru minute pentru a vota lista proiectelor de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de plen extraordinară, iar două dintre acestea s-au referit chiar la noul bloc. Prima a fost legată de aprobarea studiului de fezabilitate pentru proiect, cel de-al doilea pentru acordarea dreptului de folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 1875 de metri pătraţi, pentru ridicarea noului bloc de locuinţe, care ar trebui terminat până în 2020.

Valoarea investiţiei va fi de 7,5 milioane de lei, aceasta urmând să fie realizată pe strada Arenei din comuna periurbană a Timişoarei. Conform planului, noul corp de clădire va avea 22 de apartamente şi două scări. Fiecare apartament va avea două camere şi dependinţe.

Finanţarea ar urma să fie asigurată în proprorţie de aproape 93 la sută din banii Ministerului dezvoltării, restul provenind de la consiliul judeţean.

”Toată documentația a fost transmisă către Agenția Națională de Locuințe, astfel încât acest proiect să intre în regim de urgență în comisia ministerială, să fie aprobat, să se demareze proiectarea și execuția într-un ritm alert. În toamna acestui an am putea avea primele utilaje pe teren”, a declarat președintele CJT Călin Dobra.

Comentarii

comentarii