Acasă Administraţie CJT finalizează în 1 septembrie lucrările la cea mai modernă maternitate din...

CJT finalizează în 1 septembrie lucrările la cea mai modernă maternitate din regiune, singura maternitate publică din Timişoara construită în ultimii 50 de ani

DISTRIBUIȚI

Timișoara va avea, până la finalul acestui an, o nouă maternitate. Reprezentanții Consiliului Județean Timiș, instituția care a realizat proiectul finanțat cu fonduri europene în urma căruia a fost clădită maternitatea, anunță că până în toamnă vor fi finalizate lucrările la noua unitate medicală.

Având în vedere că celelalte două maternități publice funcționează în clădiri antebelice, pute spune că aceasta va fi prima construită din fonduri publice în Timișoara.

”În 1 septembrie 2023 finalizăm lucrările la cea mai modernă maternitate din regiune și nu folosesc cuvinte mari. Ce am construit de la piatra de temelie, în acest mandat, va fi cea mai bine pusă la punct maternitate, inclusiv din partea noastră de Europa. După recepție și după dotarea corespunzătoare a clădirii, în iarna lui 2023, vom marca o premieră medicală importantă: singura maternitate publică din Timișoara construită în ultimii 50 de ani”, spune Alin Nica.

Conform proiectului, la demisol se va afla o policlinică și zona de primiri urgențe. La primul etaj este proiectată o zonă de fertilizare in vitro, iar la următoarele două etaje vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. La etajul 4 sunt stabilite sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Valoarea proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, în cadru unui proiect transfrontalier România – Ungaria.

”Am făcut o vizită de monitorizare a progresului pe șantierul noii maternități și mi s-a confirmat că lucrările evoluează mulțumitor. Sunt schimbări semnificative față de ultima vizită și și abia aștept să văd că acest proiect european este dus la bun sfârșit deoarece e vital pentru mamele însărcinate și familiile lor”, a mai spus Nica.

Comentarii

comentarii