Acasă Actualitate CNSC a blocat ”tunul” prin care administrația Fritz urma să dea firmei...

CNSC a blocat ”tunul” prin care administrația Fritz urma să dea firmei Elba Com SA un contract cu dedicație de peste 2,5 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor – CNSC a blocat „tunul” prin care administrația Fritz urma să dea firmei Elba Com SA un contract cu dedicație de peste 2,5 milioane de euro.

Licitație lansată anul acesta are valoare de 11.654.104,41 lei +TVA, adică peste 2,5 milioane de euro, are ca obiectiv – „Execuţie lucrări (proiectare şi execuţie) aferente obiectivului de investiţii «Modernizare iluminat public – Etapa I»”.

Licitația a fost organizată în baza unei documentații tehnice întocmite anterior tot de firma Elba Com și aprobată de primarul Dominic Fritz. Documentele au fost semnate și de Lucian Buda, șeful Serviciului Administrare Retele Publice din Primăria Timișoara, care a fost, înainte de a ajunge în Primăria Timișoara, șeful departamentului „Sisteme de iluminat” al companiei Elba Com.

la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor au fost depuse, în nici două săptămâni, patru contestații în care se solicită „anularea condițiilor restrictive sau unele aberante”. De asemenea, se cere suspendarea procedurii până la remedierea tuturor problemelor. Toți cei care au depus contestații acuză că toate condițiile „pot fi îndeplinite, în mod cumulat, doar de un singur producător, și anume Elba Com SA, chiar elaboratorul documentației de atribuire”. Printre cele reclamate se numără impunerea de standarde valabile în Republica Populară Chineză, nu în UE sau indicarea până și a formei lămpilor de iluminat.

În răspunsul trimis CNSC, Primăria Timișoara a cerut respingerea solicitărilor pe motiv că nu sunt motive de suspendare a licitației și ”simplele ale contestatoarei cu privire la criteriile de atribuire nu pot conduce la concluzia existenței unor împrejurări de natură să creeze o îndoială asupra legalității documentației”.

CNSC nu a fost de acord cu explicațiile administrației Fritz și a constatat ”temeinicia cererii de suspendare a procedurii, continuarea acesteia cu depunerea ofertelor putând conduce la imposibilitatea luării unor măsuri de remediere a procedurii, existând riscul anulării acesteia, în situația în care contestațiile ar urma să fie admise”. Din acest motiv s-a dispus suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea cauzei”. Decizia poate fi contestată de Primăria Timișoara.

Comentarii

comentarii