Acasă Administraţie Codul galben de inundații în Banat a fost prelungit, până vineri la...

Codul galben de inundații în Banat a fost prelungit, până vineri la ora 24.00!

689
DISTRIBUIȚI

ABAB Timișoara atenționează că a fost prelungit codul galben de inundații în Banat! Deoarece în arealul Banatului vizat ieri de atenționările hidro-meteorologice nu s-au înregistrat precipitații semnificative care să ducă la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă atenționate, INGH prelungește codul galben de inundații de, joi 13 mai, ora 14:00, până vineri, 14.05.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș și Cerna.

E vorba de aceleași tronsoane, respectiv:

Bega – bazin superior amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (județul Timiș)

Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (județele Timiș și Caraș-Severin)

Cerna– bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (județele Caraș-Severin și Gorj)

Menționăm că prin COD GALBEN înțelegem risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. De aceea ABABanat recomandă populației să nu circule prin zonele aflate sub atenționare și să nu desfășoare activități în ape sau în preajma apelor.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare -atrage atenția ABAB Timișoara, joi 13 mai.

 

Comentarii

comentarii