Acasă Actualitate Colaborare nobilă: Academia Română și UVVG Arad!

Colaborare nobilă: Academia Română și UVVG Arad!

DISTRIBUIȚI

Pentru arădeni, nu este o noutate, pentru restul, din vestul țării (și nu numai) poate fi aceea că, de ani de zile, urmașii marelui poet Tudor Arghezi au locuit în Arad. Mai mult, au dezvoltat o relație excepțională cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș, la început, prin regretatul domn Aurel Ardelean (întemeietorul UVVG), apoi, prin doamna dr. Corali Cotoraci, rectorul UVVG.

Despre cine este vorba? Despre regretatul Barițiu Arghezi, amintit în poeziile tatălui, Tudor Arghezi, dar și despre Doina Arghezi, soția sa, o bună prietenă a universității arădene.

Recent, doamna Doina Arghezi, la o vârstă de invidiat, însoțită fiind de dna rector Coralia Cotoraci și dna prof. dr. Dorina Ardelean, au făcut o vizită mai puțin obișnuită la Biblioteca Academiei Române, dar și la Muzeul Național al Literaturii Române, unde, împreună, au făcut o donație, dar și un transfer de custodie al unor documente autentice: manuscrise, cărți rare. Un gest de noblețe absolută, o îmbogățire a patrimoniului cultural român.

De asemenea, Muzeul Național al Literaturii Române intră în posesia celor peste 1000 de bufnițe, despre care s-a scris atât de mult!

Mărțișor? Cine l-ar putea uita, din farmecul textelor argheziene? Și Mărțișor a fost vizitat, unde s-au donat obiecte personale din proprietatea doamnei Arghezi.

Prietenie, generozitate, acțiune, farmecul unei relații de neuitat, între familia celui care a fost prof. dr. Aurel Ardelean și familia renumitului poet, Tudor Arghezi.

Când oamenii cred în valori, acestea se cultivă și cresc!

Comentarii

comentarii