Acasă Administraţie Colterm va plăti patru milioane de euro pentru gazele cu efect de...

Colterm va plăti patru milioane de euro pentru gazele cu efect de seră emise anul trecut

876
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a aprobat, în ședința din 27 aprilie, achiziționarea de către Colterm a 170.000 de certificate de gaze cu efect de seră (EUA), deficitul companiei locale de termoficare pe anul 2019. Valoarea totală a acestora, conform ofertei companiei TDR Energy, se ridică la 4.080.000 de lei, echivalentul a 19.730.880 de lei, la un curs de 4.8360 lei/euro.

Prin HG 780/14.06.2016, Colterm este obligată să restituie un numărde astfel de certificate egal cu cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră verificate pentru fiecare an. Pentru anul 2019, termenul de restituire al acestor certificate este data de 30 aprilie, compania fiind obligată să le dețină cel târziu cu o zi înainte.

În raportul de specialitate al proiectului, se menționează că, în conformitate cu oferta făcută de TDR Energy, cea mai avantajoasă metodă de plată este cu termen de plată la 5 luni şi un cost fix de 4 euro/certificat, peste prețul achiziție. O altă variantă propusă ar fi fost  cu adaos variabil, funcție de termenul de plată.

„Varianta A este cea mai avantajoasă şi de aceea a optat pentru încheierea unui contract cu plata în 5 rate egale până la data de 15 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de 15.09.2020.Intrarea în vigoare a contractului este condiționată de îndeplinirea cumulativă a două condiții:

– Constituirea unei garanţii iniţiale în cuantum de 3.000.000 lei;

-Garantarea de către Municipiul Timişoara, prin hotărâre de consiliu local a obligaţiilor de plată  stipulate  în  contract  în sarcina cumpărătorului  în  cazul în  care oricând  pe  durata derulării  acestuia şi  din  orice  motive  Cumparatorul  se  va  afla  în  imposibilitate de  a-şi îndeplini obligaţiile contractuale”, se arată în raportul de specialitate.

Certificatele urmează să fie livrate până mâine, 29 aprilie, iar plățile se vor realiza lunar, până în fiecare zi de 15 a lunilor mai – septembrie. Fiecare tranșă urmează să fie de 3.946.176 de lei.

Comentarii

comentarii