Acasă Actualitate Comercianții de flori din Piața Badea Cârțan, victime ale incompetenței administrației Fritz!

Comercianții de flori din Piața Badea Cârțan, victime ale incompetenței administrației Fritz!

DISTRIBUIȚI

”Dacă nu-i incompetență, atunci sunt interese obscure, doar de “salvatorii” USR știute!”, spune consilierul local Roxana Iliescu.

Ea afirmă acest lucru, fiindcă nu găsește nicio explicație pentru situația în care sunt niște comercianți de flori care își desfășoară activitatea de zeci de ani în această Piața Badea Cârțan și care s-au trezit acum, ca niciodată altcândva, amendați, cu activitatea suspendată și cu riscul ca veniturile să le fie confiscate!

“Totul pleacă de la obligativitatea obținerii acordului pentru desfășurarea activităților comerciale emis de primăria municipiului Timișoara! Iar acest acord se obține conform unui regulament modificat de useriști, care s-a dovedit in practică a fi un coșmar pentru toți comercianții din Timișoara, indiferent de domeniul in care își desfășoară activitatea!

Coșmar este nu doar pentru comercianți, ci inclusiv pentru funcționarii publici angrenați in povestea asta! Depășiți total de situație, în loc de 30 zile termen în care ar trebui să elibereze acest acord, ajung cu chiu cu vai sa-l elibereze în 3, 4 luni sau chiar mai mult, timp în care Poliția Locală într-un exces de zel deloc întâmplător, vine și amendează comercianții pentru lipsa acordului pe care ar trebui sa-l elibereze primăria! Si imaginați-vă haos în contextul în care acest acord de funcționare nu-l mai poți prelungi cum era înainte, ci trebuie să-l obții anual, depunând întreg dosarul cu toate documentele cerute, de fiecare dată!”

 Spre exemplu, dacă l-ai obținut în aprilie anul trecut, acordul a avut valabilitate până la finalul anului 2023, în acest an fiind obligat să iei totul de la capăt pentru obținerea acestui acord!”, spune Roxana Iliescu.

“Aberant!!”

În continuare Roxana Iliescu mai susține că, pe lângă amenzi, acum și în cazul comercianților de flori din Badea Cârțan, situația se înrăutățește în momentul în care tot Poliția Locală vine și suspendă activitatea respectivilor comercianți!

Și că totul să devină tragic, în cazul în care continui să-ți desfășori activitatea după aplicarea sancțiunii cu amendă și suspendarea activității, din disperare, pentru că ai copii acasă, rate și facturi de plătit, Poliția Locală amenință cu confiscarea veniturilor realizate în perioada dintre dată suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției.

Articolul 73 punctul 23 din OG 99/2000:

“Desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţîi comerciale, cu amendă prevăzută la pct. 1 lit. a)-e), caz în care limitele minime şi maxime se dublează, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre dată suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat.”

Roxana Iliescu a mai spus că cei care comercializează flori în Piața Badea Cârțan au contracte de închiriere cu Piețe SA, o societate a cărui acționar unic este Municipiul Timișoara!

De unde te gândești că situația lor ar trebui să fie mai ușoară, în realitate este exact pe dos!

”Pe lângă faptul că în vederea obținerii acordului pentru desfășurarea activităților comerciale, depind inclusiv de reprezentanții Piețe SA pentru a le pune la dispoziție o serie de documente pe care aceștia le dețin (AC-uri, planuri chioșcuri etc), nouă conducere le-a pus sub nas un contract modificat față de cel vechi, în baza căruia pot fi “împachetați” și trimiși acasă în doi timpi și trei mișcări!

Asta este situația celor prinși ca într-o menghină între cei trei actori Primărie, Poliție Locală și Piețe SA, avându-l regizor pe primarul Dominic Fritz!

Astăzi, cât am stat de vorbă cu comercianții de flori despre problemele lor, am încasat și eu o amendă de la Poliția Locală, parcare în loc nepermis, ocazie cu care îi mulțumesc și eu primarului și echipei lui pentru puzderia de locuri de parcare amenajate în acest mandat!”, mai spune consilierul local.

Comentarii

comentarii