Acasă Actualitate Compania chineză Topband lansează producția la fabrica din Timișoara, după o invesitiție...

Compania chineză Topband lansează producția la fabrica din Timișoara, după o invesitiție de milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

Compania chineză Topband, furnizor de soluții de controlere electronice inteligente, a început producția în România după ce în urmă cu un an și-a majorat capitalul social cu 10 milioane dolari, la 18,5 milioane dolari, pentru fabrica de la Timișoara.

În 2021, Topband a anunțat Consiliul Județean Timiș că, până în primăvara anului 2022, vrea să operaționalizeze la Timișoara o fabrică de peste 12.000 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la 25.000 metri pătrați. Ajutorul de stat a fost însă avizat de către autorități abia în primăvara anului trecut.

Acum, Topband are o fabrică la Timișoara care a intrat în faza de producție la scară largă, în prima jumătate a anului 2023, și a fost oficial lansată la începutul lunii noiembrie. Conform datelor anunțate anterior, într-o primă etapă vor fi angajate 300 de persoane, urmând ca la capacitate maximă fabrica să aibă nevoie de circa 1.000 de angajați. Este estimată o producție de 9 milioane de piese, din care cea mai mare parte va fi pentru clienți din România

 Investiția totală este estimată la 30 de milioane de dolari. „În linie cu inițiativa Chinei, «O centură, un drum»,  noua noastră fabrica din Europa reflectă angajamentul Topband pentru colaborarea internațională, colaborând cu mai mult de  zece clienți globali din industria electrocasnicelor și echipamentelor electrice. Topband își consolidează astfel prezența globală, navigând în era digitală, inteligentă și a Internet of Things pentru a crea o lume inteligentă și cu emisii reduse”, spune Shengxiang Ye, Director General TopBand Smart Europe.

Compania chineză este pe piață din 1996, fiind lansată în Parcul Industrial Hi-tech din Shenzhen, devenit cunoscut sub numele de „China Silicon Valley”. În 2007, Topband a devenit publică și a fost listată la Bursa de Valori din Shenzhen. Topband are aproximativ 6.000 de angajați în opt țări de pe trei continente, cu trei baze de operare, în Shenzhen, Hangzhou și Huizhou, precum și un centru de cercetare și dezvoltare în Chongqing, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii