Acasă Cultura Competiția Digital Dracula TiMes – o oportunitate unică pentru tinerii din...

Competiția Digital Dracula TiMes – o oportunitate unică pentru tinerii din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Dracula Film Festival organizează la Timișoara, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, prima ediție a festivalului de film fantastic Dracula TiMes. Pe lângă proiecții de filme în avanpremieră națională, cineconcerte și invitați străini, festivalul aduce în prim-planul scenei cinematografice timișorene competiția Digital Dracula TiMes, care oferă tinerilor din Timișoara, pasionați de film și de fotografie, o platformă pentru a-și exprima creativitatea și șansa de a se apropia de lumea filmului.

            Totodată, competiția își propune să promoveze educația cinematografică, pentru a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România.

            Perioada de înscriere este 15 octombrie – 15 noiembrie 2023, iar tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani se pot înscrie cu câte un film de scurtmetraj realizat cu telefonul, filmat în Timișoara, pe site-ul digital.draculatimes.ro.

            Pentru a participa la competiția Digital Dracula TiMes, filmul trebuie să aibă o durată de maximum 3 minute și să fie din genul horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic.

            După încheierea perioadei de înscriere, publicul și juriul vor putea vota filmele înscrise în competiție, tot pe site-ul digital.draculatimes.ro.

            În data de 21 noiembrie vor fi anunțați cei șase finaliști. Aceștia vor avea misiunea de a realiza un film de scurtmetraj, filmat cu un telefon mobil în Timișoara, pe perioada festivalului Dracula TiMes, 29 noiembrie – 3 decembrie. Peliculele vor fi create în baza unor cuvinte cheie, oferite de către juriu.

            În ultima zi de festival, pe 3 decembrie, la Faber, va avea loc proiecția filmelor de scurtmetraj din competiția Digital Dracula TiMes, iar echipa câștigătoare, desemnată de juriul de specialiști, va primi un premiu de 500 euro.

            Mai multe informații legate de regulament și înscrieri se găsesc  pe digital.draculatimes.ro/concurs

Comentarii

comentarii