Acasă Eveniment Concurs de karate, de zumba şi vizită la muzeu, în Săptămâna Voluntariatului,...

Concurs de karate, de zumba şi vizită la muzeu, în Săptămâna Voluntariatului, la Fundaţia “Pentru Voi”

543
DISTRIBUIȚI

la fundatia pt voiDSCF0369Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara va marca, pentru al IV-lea an consecutiv, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, 13 –17 mai, printr-o serie de acţiuni organizate cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi voluntarii organizaţiei: meci de fotbal, club de karate, zumba, vizită la muzeu şi amenajare a spaţiului verde cu voluntari corporatişti. Luni, 13 mai, între orele 15.00-17.30, 20 tineri cu dizabilităţi intelectuale şi voluntarii lor din programul de mentorat „Un Prieten pentru Tine” vor participa, pentru al IV-lea an consecutiv, la un meci de fotbal la Clubul Helios Sport (B-dul Iosif Bulbuca nr. 21) pus la dispoziţie în mod gratuit de Valentin Bota. Marţi, 14 mai, între orele 14.00-15.00, beneficiarii centrelor de zi „Împreună” şi „Orizonturi Noi” vor participa la clubul de karate susţinut de Federaţia Română de Karate, prin intermediul domnului Florin Boca – sensei cu centura neagră, 6 dani, şi membru în consiliul director al Federaţia Română de Karate, afiliată la Federaţia Mondială de Karate. Joi, 16 mai, între orele 10.30-11.30, 15 tineri cu dizabilităţi intelectuale vor face mişcare în ritmuri de zumba cu instructorul de sport Melania Omescu. Vineri, 17 mai, între orele 10.00-12.00, un grup de persoane cu dizabilităţi intelectuale vor vizita Muzeul de Artă din Timişoara sub îndrumarea voluntarilor instituţiei – elevi în clasa a VII-a la Liceul „Grigore Moisil”, şi al celor doi muzeografi, Marius Cornea şi Ionel Coman, şi vor participa la atelierele de creaţie pregătite de aceştia.
“Mulţumim tuturor voluntarilor noştri din trecut şi din prezent pentru implicare şi entuziasm, precum şi partenerilor fundaţiei în desfăşurarea acţiunilor din cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, a subliniat Laila Onu, directorul fundaţiei.
Pe parcursul celor peste 17 ani de activitate în domeniul serviciilor sociale comunitare, “Pentru Voi” a colaborat cu peste 1000 voluntari români şi străini în diverse proiecte: Un Prieten pentru Tine, Jocurile Regionale Special Olympics România, şcoli de vară internaţionale, construcţia locuinţei protejate Cristian, campanii de informare şi fundraising, PR, acţiuni de ecologizare, acţiuni de renovare a locuinţelor protejate, activităţi desfăşurate în atelierele centrelor de zi, cursuri adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – şi multe altele.
Cei care doresc să facă voluntariat în cadrul Fundaţiei „Pentru Voi” sunt invitaţi să acceseze pentruvoi.ro, secţiunea „Implică-te” sau pot suna la nr. tel: 0356 456 071, voluntar@pentruvoi.ro, facebook.com/FoundationPentruVoi. Persoană de contact: Alina Sima.

Comentarii

comentarii