Acasă Eveniment Conferinţa regională „Managementul pacientului politraumatizat din spitalele din România”, la Timişoara

Conferinţa regională „Managementul pacientului politraumatizat din spitalele din România”, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

dr. dorel sandesc DSCF2074Politrauma din cauza accidentelor rutiere este principala cauză de mortalitate în rândul persoanelor sub 45 de ani

În perioada 25-26 octombrie, la Hotel Reghina Blue din Timişoara, Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie (SRCUT) şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, vor organiza Conferinţa regională „Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România”, ediţia a IV-a.

Data limită de înscriere este 15 octombrie 2013.

Conferinţa este creditată de către Colegiul Medicilor din România cu 7 credite de educaţie medicală continuă. Conferinţa este coordonată de prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele SRCUT şi al UMF “Carol Davila” Bucureşti (coordonator naţional), şi prof. dr. Doru Vâlceanu, UMF “Victor Babeş” Timişoara şi şeful Clinicii III Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara (SCJUT), coordonator regional.

Întâlnirea urmăreşte să ajute la stabilirea unor protocoale de comunicare între medicii de diverse specialităţi care fac parte din echipa de politraumă, precum şi între unităţile medicale din regiunea Timişoara implicate în tratamentul pacientului politraumatizat. „De aceea, invităm medicii chirurgi, anestezişti şi urgentişti să ne fie alături pentru o discuţie transparentă şi constructivă vizând managementul politraumei în spitale”, este mesajul organizatorilor.

Este cea de a patra manifestare din seria dedicată politraumei, după două evenimente organizate la nivel naţional, în 2012, la Tg. Mureş şi la Bucureşti, şi după conferinţa regională de la Iaşi, din martie 2013. Manifestările urmăresc să găsească soluţii pentru a permite îngrijirea optimă a pacientului politraumatizat şi în spital, după preluarea lui din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU). O reuşită a evenimentelor organizate pe această temă a fost măsura luată de Guvern şi de Ministerul Sănătăţii de a înfiinţa Programul Naţional de finanţare a cazurilor critice, coordonat de prof. dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI). Programul oferă spitalelor resurse suplimentare pentru a-şi recupera banii cheltuiţi pentru cazurile complexe.

Au confirmat prezenţa la eveniment următorii:
– Dr. Vasile Cepoi, Consilier de Stat pe probleme de Sănătate al Prim-Ministrului,
– Prof. dr. Dorel Săndesc, Preşedinte SRATI, UMF “Victor Babeş” Timişoara,
– As. med. Daniel Aurelian Ilincariu, coordonator centrul regional de transplant, SCJUT, Clinica ATI,
– Prof. dr. Lazăr Fulger, UMF “Victor Babeş” Timişoara, Clinica II Chirurgie SCJUT,
– Conf. dr. Ciprian Duţă, Clinica II Chirurgie SCJUT,
– Dr. Mihai Bujor Grecu, Medic Şef UPU-SMURD SCJUT,
– Dr. Ioan Nediglea, medic primar anestezie şi terapie intensivă SCJUT,
– Dr. Dr. med. Horia Pleş, neurochirurgie, SCJUT,
– Şef Lucrări dr. Stelian Pantea, UMF “Victor Babeş”,
– Dr. Flore Vârcuş, UMF “Victor Babeş”,
– Prof. dr. Mihai Ionac, UMF “Victor Babeş” Timişoara,
– Conf. dr. Cristian Nica, UMF “Victor Babeş”, Clinica III Chirurgie Generală SCJUT,
– Dr. Sorin Păun, Clinica de Chirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Mai multe informaţii despre modalitatea de înscriere, pe site-ul www.eurocomunitateamedicală.ro.

Politrauma, adică afectarea a celor puţin două organe, dintre care unul cu risc vital, este principala cauză de mortalitate în rândul persoanelor sub 45 de ani, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Accidentele rutiere sunt cauza numărul unu de politraumatisme.

Comentarii

comentarii