Acasă Administraţie Consiliul Județean Timiș construiește o nouă maternitate la Timișoara

Consiliul Județean Timiș construiește o nouă maternitate la Timișoara

2363
DISTRIBUIȚI

Clinica de Obstretică şi Ginecologie Bega se va muta într-un spaţiu nou, în moderna construcţie ce se va construi pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, lângă Spitalul Judeţean Timişoara, paralel cu Casa Austria.

“Astăzi, miercuri 27 septembrie, a fost încărcată documentaţia în programul de sistem informatic, aşa cum este prevăzut, pentru construcţia noii maternităţi din Timişoara, care se va construi prin fonduri nerambursabile transfrontaliere Romania-Ungaria de la Uniunea Europeană”, a spus Călin Dobra, şeful Consiliului Judeţean Timiş.

Valoarea fondurilor obținute de partea română este de 12 milioane de euro. Cu aceşti bani se va ridica clădirea şi va fi cumpărat mobilierul de specialitate, iar cu 4 milioane de euro va fi achiţionată aparatura medicală. Noua maternitate va avea 124 de parturi şi 13 departamente. Construcţia va începe în toamna anului 2018, începutul lui 2019.

“Proiectul este foarte important, fiindcă Timişul şi Timişoara au nevoie de o nouă maternitate modernă cu aparatură de ultimă generaţie. Profesionişti avem şi trebuie să le punem la dispoziţie tot ce au nevoie pentru a putea să îşi facă treaba”, a spus Dobra.

Comentarii

comentarii