Acasă Administraţie Consiliul Local Timișoara a aprobat bugetul de 2,2 miliarde de lei, fără...

Consiliul Local Timișoara a aprobat bugetul de 2,2 miliarde de lei, fără prea mari schimbări

364
DISTRIBUIȚI
Primaria Timisoara 11

Bugetul record al Timișoarei pentru anul 2020 a fost aprobat, în data de 28 februarie, de Consiliul Local. Forma inițială a acestuia nu a suferit prea multe modificări, nici în urma dezbaterii din data de 24 februarie, și nici în urma amendamentelor făcute de consilieri.

La intervenția lui Adrian Orza, despre propunerile punctuale făcute de timișorenii prezenți luni la dezbatere, primarul Nicolae Robu a spus că au fost notate, dar nefiind nevoie de adăugarea explicită în proiect, „ele sunt avute în vedere în alocările pe care le avem”.

Amendamente la proiect au fost aduse de trei consilieri locali. Primul, făcut de Luminița Țundrea, cea care a și condus ședința, a fost de sprijinire financiară a școlilor, pentru a achiziționa soluții dezinfectante, în contextul răspândirii coronavirusului. Astfel, fiecare dintre cele 60 de școli din Timișoara va beneficia de câte 5.000 de lei. Deși la începutul ședinței, când s-a propus amendamentul, acest lucru nu era știut, până la final s-a aflat că două dintre persoanele suspecte, o timișoreancă și un maramureșean, sunt, într-adevăr, infectate cu Covid-19.

Alt amendament, propus de Simion Moșiu, prevede echiparea polițiștilor locali cu device-uri care vor putea asigura traducerea între 74 de limbi și dialecte. Astfel, deși „comunitarii” au prevăzute cursuri de limbă engleză, dispozitivul le va permite să comunice rapid și cu cetățenii străini care vorbesc doar alte limbi, a motivat consilierul PNL. Aprobat de consilieri locali, amendamentul va aduce Poliției Locale 12 astfel de dispozitive, pentru 25.000 de lei.

Alte mici schimbări s-au produs și ca urmare a propunerii viceprimarului Dan Diaconu. Amendamentul acestuia presupune aprobarea unor sume pentru sistemul informatic, studiul de fezabilitate al bazei sportive construite de CNI în zona Calea Girocului, un PUZ și alte studii. În urma votului consilierilor, ca și în cazul celorlalte amendamente, sumele cerute au fost retrase din alte puncte ale proiectului de buget, unde se va completa cu fonduri din creditul de angajament.

Comentarii

comentarii