Acasă Actualitate „Copiii au nevoie să fie văzuți și auziți” – eveniment la Timișoara

„Copiii au nevoie să fie văzuți și auziți” – eveniment la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Eveniment pentru părinți și profesori la Timișoara. Asociația Academia Mămicilor din Timisoara (AMT) în parteneriat cu Departamentul Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Asociația Inițiativă în Educație (InEdu) organizează conferința „Copiii au nevoie să fie văzuți și auziți”, susţinută de conf. dr. Venera Bucur și lect. dr. Carmen Stanciu. Conferința se adresează tuturor părinților, cadrelor didactice și specialiștilor care lucrează alături de copii.

Evenimentul va avea loc luni, 18 februarie, de la ora 18:00 la 20:00, la Universitatea de Vest din Timisoara, Blvd. V. Parvan 4, iar intrarea este gratuită.

„Într-o societate în care adulții sunt suprasolicitați cu activitățile aferente locurilor de muncă (indiferent că vorbim de părinți sau cadre didactice), riscăm să nu ne mai vedem și auzim copiii, să treacă cei mai importanți ani ai lor, ani în care au cea mai mare nevoie de prezența noastră a adulților. Informațiile transmise în cadrul conferinței își propun să aducă un plus de conștientizare și informare astfel încât să reușim să ne vedem și auzim copiii”, transmit organizatorii.

 

Cele 10 întrebări la care se va încerca găsirea răspunsuri sunt:

  1. Acordam suficienta importanta copiiilor?
  2. Ce putem face ca parinti si ca profesionisti in interesul superior al copilului?
  3. Care sunt semnele care ne indică neglijarea sau chiar abuzul asupra copilului?
  4. Cum prevenim expunerea copiilor la orice formă de abuz?
  5. Care sunt premizele pentru un adult (părinte) suficient de bun?
  6. Care sunt cele mai importante functii parentale?
  7. Cum influenteaza neglijarea dezvoltarea copilului?
  8. De ce au nevoie pedagogii de dezvoltare personala?
  9. Cât de important este tipul de atașament?
  10. Care sunt caracteristicile atașamentului securizant și cum se poate forma acest tip de atașament?

 

Conf. dr. Venera Bucur este cadru didactic la Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul Asistenta Sociala, medic de profesie (de peste 20 de ani) cu preocupări în bunăstarea copilului, implicată în diverse proiecte sociale alături de organizații non-guvernamentale cum ar fi: SCOP, SALVAȚI COPIII, ACADEMIA MĂMICILOR, PENTRU FIECARE COPIL O FAMILIE.

Autoare si coautoare a numeroase cărți, respectiv capitole de carte, articole în reviste de specialitate pe tema educației pentru sănătate, dezvoltării copilului și serviciilor socio-medicale, participant în cadrul unui număr semnificativ de proiecte de cercetare, formare și dezvoltare a rețelei de asistență medicală comunitară.

Lect. univ. dr. Carmen Stanciu este doctor in sociologie (2009) și cadru didactic universitar în cadrul Departamentului de Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara. În prezent, domeniile de studiu, cercetare și aplicații practice ale dnei Carmen Stanciu sunt educația parentală, educația socială și dezvoltarea personală, fiind fondatoarea și președinta Asociației Academia Mămicilor din Timișoara. Cu o experiență de peste 15 ani în mediul educațional universitar și asistența socială, a publicat o serie de lucrări științifice la nivel național și internațional, a participat la numeroase conferințe și congrese în domeniul educației și asistenței sociale, fiind membru activ în cadrul mai multor ONG-uri care promovează educația și asistența socială.

Evenimentul este gratuit, iar participanții pot contribui (opțional) cu o donație, pentru sprijinirea proiectelor educaționale și sociale ale Asociației Academia Mămicilor.

Numărul de locuri este limitat, iar aici puteți afla mai mult einformații despre înscrieri: https://www.facebook.com/events/368984267214774/. E-mail: contact@academiamamicilor.com

Site: www.academiamamicilor.com.

 

Comentarii

comentarii