Acasă Actualitate Copiii din Centrul de zi „Sfântul Nicolae” Timișoara vor deveni „consilieri locali...

Copiii din Centrul de zi „Sfântul Nicolae” Timișoara vor deveni „consilieri locali pentru o zi”.

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va organiza un plen special, care va fi dedicat copiilor, ca parte din manifestările programate cu ocazia zilelor orașului. Miercuri, 2 august, de la ora 10,00, ei vor deveni „consilieri locali pentru o zi”.

Copiii participanți sunt beneficiari ai serviciilor oferite de Centrul de zi „Sfântul Nicolae” al Direcției de Asistență Socială, ai Societății pentru Copii și Părinți (SCOP), Fundației Choosen și Serviciului de Îngrijire pentru Copii Frații lui Onisim.

Participanții, cu vârste între 8 și 14 ani, vor afla cum funcționează administrația locală și care este rolul Consiliului Local în gestionarea orașului, chiar de la „colegii” lor mai mari, consilieri locali. De asemenea, reprezentanții Organizației „Salvați copiii”, filiala Timiș vor susține o prezentare pe tema drepturilor copilului.

Micii consilieri vor participa, apoi la o ședință în adevăratul sens al cuvântului, în care vor avea ocazia să propună proiecte de hotărâre, pe subiecte pe care ei le consideră importante pentru oraș. Ei vor dezbate și vor vota aceste proiecte, sub îndrumarea unor reprezentanți ai Primăriei.

Comentarii

comentarii