Acasă Economic Copy Trading – fenomenul care a împânzit lumea tranzacționărilor online!

Copy Trading – fenomenul care a împânzit lumea tranzacționărilor online!

256
DISTRIBUIȚI

Copy trading este una dintre cele mai accesibile tactici pe care un proaspăt investitor se poate baza pentru a învăța cum funcționează piața – și nu numai!

În timpul în care un investitor analizează mișcările unui maestru în această artă, aplicația copy trading poate copia mișcările acelui maestru și, în final, aduce profit investitorului.

Cunoscut ca și social trading, acest tip de tranzacționare este relativ nou. Abia în ultimii ani a fost implementat cum se cuvine de către brokeri. Conceptul în sine nu este nou – nou este faptul că investitorii nu mai trebuie să sape după informații legate de un anumit investitor și să le aplice manual.

Cu ajutorul a copy trading, un singur click (sau câteva) este necesar pentru a da startul unei strategii sociale, fără prea multă bătaie de cap.

Cum funcționează copy trading?

Funcția de copy trading a unei platforme de tranzacționare face mai mult decât a copia o singură tranzacție al unui investitor profesionist. Pe scurt, această funcție copie în totalitate strategia de tranzacționare a persoanei selectate.

Așadar, la finalul sesiunii de copy trading, investitorul care copiază strategia maestrului va putea vedea rezultate identice în portofoliul sau de tranzacționare. Desigur, aceste rezultate sunt raportate la suma investită.

De exemplu, deși maestrul alege să investească 1000 de dolari, investitorul care îl copie poate alege cât la sută din portofoliul său să dedice unei anumite sesiuni de copy trading.

Care sunt avantajele acestei funcții?

În primul și în primul rând, această funcție este ideală pentru cei care vor mai mult decât doar să învețe despre lumea tranzacționărilor online. Copy trading ajută investitorii începători să sară peste câteva lecții și să nu piardă timp prin căutarea excesivă de informații care să-i ajute să devină mai buni.

  • După cum a fost menționat, copy trading permite investitorilor să analizeze mai îndeaproape mișcările profesioniștilor. Ei vor putea vedea exact când maestrul tranzacționează, când se retrage, sau când rămâne într-o tranzacție care pare neprofitabilă (și de ce).
  • Totodată, o sesiune de copy trading ajută investitorii să observe mai îndeaproape cum se vinde și cumpără pe piață fără a-și asuma un risc enorm sau risca un procent semnificativ din portofoliul lor.
  • Unul dintre principalele avantaje este faptul că oricine utilizează copy trading economisește foarte mult timp. Nu se mai pune accentul pe cercetare și pe zile întregi pierdute pe analiza de grafice și tabele. În schimb, investitorii își pun fondurile în mâinile unui expert.

Desigur, avantajul principal constă în faptul că un investitor începător poate experimenta piața, tranzacționări, cât și mișcări ale pieței într-un timp foarte scurt și fără cunoștințe adiționale.

De fapt, pentru a începe o sesiune de copy trading, sunt necesare doar bazele tranzacționării online!

Care sunt cei mai populari brokeri și platforme pentru copy trading?

Este de la sine înțeles că nu toți brokerii permit copy trading pe platformele lor de tranzacționare. Tocmai de aceea există topuri cu platformele și brokerii care sunt cei mai prietenoși, dacă se poate spune așa, față de această funcție/strategie de tranzacționare:

  • eToro – această platformă este, per total, una dintre cele mai populare de pe piață, în special datorită faptului că prezintă funcția de copy trading și are peste 2000 de instrumente de tranzacționare, printre care CFD-uri, securități și criptomonede.
  • AvaTrade – când vine vorba de tranzacționări rapide pe telefonul mobil, această platformă este printre cele mai populare. Desigur, copy trading este una dintre funcțiile disponibile.
  • Pepperstone – este cunoscută ca una dintre cele mai cuprinzătoare platforme când vine vorba de copy trading. De asemenea, are și o selecție mare de platforme externe.
  • Vantage FX – aceasta este una dintre platformele care se află în frunte când vine vorba de aplicații mobile de tranzacționare, cercetare, și educație.

Acestea nu sunt singurele platforme care se bucură de prezența unei funcții precum copy trading. Din ce în ce mai mulți brokeri doresc să o implementeze și activeze pe platformele lor, în principal pentru a atrage cât mai mulți utilizatori.

Copy Trading în 2021

După cum a fost menționat, copy trading nu este un concept nou. Acesta a fost întâlnit pentru prima dată în anul 2005. Totuși, restricțiile impuse de pandemia prin care lumea trece în momentul de față au împins oamenii spre diverse hobby-uri cât și spre modalități de a realiza un venit suplimentar.

Așadar, copy trading devine din ce în ce mai popular pe zi ce trece – și pe bună dreptate! Este o strategie care poate fi extrem de profitabilă dacă este administrată corespunzător. Cu toate că un maestru ghidează fondurile unui investitor, acesta din urmă nu poate ignora complet ceea ce se întâmplă cu capitalul său!

 

Comentarii

comentarii