Acasă Actualitate Cosmin Tabără: ”Declarație nefericită a premierului Ciolacu în cazul Tarom. Este obligația...

Cosmin Tabără: ”Declarație nefericită a premierului Ciolacu în cazul Tarom. Este obligația statului român de a-și proteja cetățenii”

DISTRIBUIȚI

O declarație controversată a premierului Marcel Ciolacu a provocat reacții dure în lumea politică din România. Referindu-se la sprijinul statului pentru românii din Israel, Ciolacu a declarat că nu putem transforma companiile românești în Crucea Roșie.

„Nu există zboruri umanitare! Nu puteam transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, Statul Român va înapoia banii”, a declarat premierul.

Compania  Tarom a anunțat că va mai efectua zboruri între Israel și România doar la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României, a un preț fix, de 350 de euro pentru un bilet, în timp ce unele companii private, de exemplu Hisky, care continuă să facă zboruri între România și Israel.

Viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără, care este și președintele PNL Timișoara, consideră că ”Este obligația statului român de a-și proteja cetățenii, cu atât mai mult cu cât e vorba despre o stare de război!”.

Tabără vorbește despre faptul că Statul Român a cheltuit sute de mii de euro pentru refugiații ucraineni și migranții din Asia, dar refuză să-i ajute pe sutele de români blocați în Israel.

”Mulți dintre românii surprinși de evenimentele nedorite din Israel sunt plecați la muncă ori în pelerinaj înainte de izbucnirea războiului. În orice condiții, România are obligația să fie alături de cetățeni, iar ei trebuie să simtă grija statului pentru ei. În astfel de situație apărută fără a putea fi prevăzută, românii care doresc repatrierea trebuie aduși acasă, în orice condiții, iar apoi îți faci deconturile.

În urmă nu cu mult timp, în cazul „Blue Air”, statul român a fost „Crucea Roșie” și așa trebuie acționat în condiții de forță majoră.

Dacă s-a putut în cazul refugiaților ucraineni, a migraților din Asia, facem economii cu câteva sute de români surprinși de teroarea conflictului din Israel?”, spune președintele PNL Timișoara.

Comentarii

comentarii