Acasă Actualitate Cosmin Tabără, despre proiectul TM2023: „Timișorenii nu mai au răbdare și nu...

Cosmin Tabără, despre proiectul TM2023: „Timișorenii nu mai au răbdare și nu mai acceptă eșecuri!”

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei și președinte PNL Timișoara, intră și el în discuțiile pe tema proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Liberalul le cere useriștilor de la conducerea primăriei să găsească soluții, primul pas fiind, în opinia acestuia, atribuirea unui sediu Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

În urmă cu câteva săptămâni, Roxana Iliescu, PRO România, deschidea subiectul sediului asociației, atrăgând atenția că, la cererea Consiliului Județean Timiș, la mijlocul lunii februarie trebuie evacuat spațiul de la Bastion. Asociația ar rămâne astfel „în stradă”, după ce în noiembrie municipalitatea anulase și posibilitatea ca aceasta să folosească spațiul pe care îl primise pe strada Alba Iulia. Roxana Iliescu a cerut, în comisia de „spații cu altă destinație” ca asociația să se reîntoarcă în acel spațiu, însă primarul Dominic Fritz, de altfel președintele boardului asociației, nu a dorit asta, iar consiliera locală PRO România ar urma să se aleagă chiar cu pierderea poziției în comisie. Marți ar fi trebuit și votată modificarea structurii comisiei, însă această decizie s-a amânat până la următoarea ședință de CLT.

Miercuri, a reacționat și viceprimarul Cosmin Tabără, pe rețelele de socializare. „Timișoara Capitală Culturală Europeană este un proiect câștigat cu mare greutate, din care Timișoara trebuia să aibă beneficii pe toate planurile. Sibiul și acum trăiește din imaginea câștigată în urmă cu mulți ani. Ba, mai mult, primarul de atunci al Sibiului a ajuns președintele României. Noi ce facem, ce faceți dumneavoastră, colegi ai administrației USR în Timișoara? Ați deschis război cu persoane care s-au zbătut pentru a câștiga acest proiect, aduceți în derizoriu Timișoara Capitală Culturală Europeană și pregătiți, prin declarații, un viitor eșec, în loc să mobilizați în jurul dumneavoastră pentru a fi o reușită”, spune liberalul.

Acesta continuă: „Este momentul soluțiilor și primul pas este atribuirea unui sediu Asociației, al cărei președinte sunteți dumneavoastră, dle primar. Bugetul de stat are o sumă consistentă care va fi direcționată către Timișoara, faceți ceva să absorbiți acei bani, nu să-i pierdem! S-a pierdut mult timp în lupte inutile în loc să se scrie proiecte, s-a pierdut timp inutil, în loc să construim! Vremea opoziției a trecut. E timpul să faceți și să facem pentru Timișoara lucruri pozitive. Timișorenii nu mai au răbdare și nu mai acceptă eșecuri! Nu mai vorbim despre trecut și despre «greaua moștenire». Ați preluat un proiect însemnat nu numai pentru Timișoara, ci și pentru România, duceți-l la capăt! Timpul nu are răbdare!”.

Tabără este, însă, optimist: Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii „Banatul”, a cărui destituire încă se judecă prin tribunale, a fost numit comisar general pentru acest proiect. „Există premise favorabile pentru ca proiectul Timișoara 2023 să beneficieze de atu-urile unui comisar general cunoscut pentru activitatea culturală a Timișoarei, în persoana lui Ioan Coriolan Gârboni. Fostul manager al Filarmonicii Banatul, cu care administrația USR a purtat – cum altfel –, un alt război va fi numit din partea Ministerului Culturii, cu rang de subsecretar de stat. Așadar, cadrul general este prielnic să facem lucrurile bine pentru ca Timișoara să devină cel puțin la fel de cunoscută ca și Sibiul, în Europa. Suntem în stare?”, încheie acesta.

 

Comentarii

comentarii