Acasă Actualitate COVID-19 la Opera Națională Timișoara: „opt cazuri, dar în scădere”

COVID-19 la Opera Națională Timișoara: „opt cazuri, dar în scădere”

715
DISTRIBUIȚI

Surse apropiate Operei Naționale Române Timișoara au declarat pentru Ziua de Vest, de mai multe ori în ultimele zile, că, în cadrul instituției, ar fi mai multe cazuri de COVID-19. Unele voci spun că ar fi vorba despre „aproape 20” sau chiar „câteva zeci”.

Directorul Cristian Rudic dezminte, însă, aceste informații: sunt doar opt cazuri, iar cifra este chiar în scădere, fiind aproape trecute cele 14 zile de izolare pentru trei dintre angajații confirmați. În plus, la Operă s-ar lua chiar mai multe măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 decât cele obligatorii.

Cu toate că ar fi vorba despre opt cazuri de COVID-19, potrivit lui Rudic, încă nu se pune problema declarării unui focar, din moment ce anchetele epidemiologice ale DSP Timiș nu au depistat legături între persoanele confirmate cu COVID-19.

„Până la aceasta dată nu a fost înregistrată nicio informare din partea Operei Timișoara cu privire la numărul de cazuri pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, ne-au explicat reprezentanții DSP Timiș. Pentru a fi declarat un focar, ar fi trebuit să existe legătură epidemiologică între cel puțin trei cazuri.

„Să vă spun exact. Opt sunt, dar poimâine «expiră» încă trei, și rămânem cu cinci. Acesta este stadiul de astăzi. Le-am pus pe compartimente ca să îi triem, pentru a nu exista imixtiuni. Nu au legătură între ele și noi, ca măsură de precauție care nu era impusă, am trimis o săptămână întreagă și ansamblele mari în concediu de odihnă, pentru a nu se întâlni între ele și a preîntâmpina orice formă de legătură epidemiologică. Luăm toate măsurile necesare, chiar și peste cele impuse de lege, care reprezintă o bază minimă. Noi am luat măsuri în plus”, ne-a spus Cristian Rudic, managerul Operei Naționale Române Timișoara.

Comentarii

comentarii