Acasă Politica Cristian Moș, două decizii importante: a luat-o pe Ana Munteanu consilieră la...

Cristian Moș, două decizii importante: a luat-o pe Ana Munteanu consilieră la CJT și îl propune pe Fritz în locul său la conducerea USR Timiș

DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, președintele USR PLUS și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a luat recent două decizii care îi afectează atât funcția de partid, cât și cea administrativă. A luat-o pe Ana Munteanu, consiliera locală care a făcut celebra „descindere” de la Hotel Del Corso, drept consilier personal la Consiliul Județean, dar și-ar fi anunțat și colegii de partid că nu va mai candida la președinția filialei.

Cristian Moș a declarat Ana Munteanu îl va ajuta pe partea de cultură – de altfel, aceasta este de profesie actriță –, dar și pe gestionarea deșeurilor. 

Marți seară Moș le-a trimis unor colegi de partid și un mesaj prin care anunță că nu va candida pentru președinția filialei de Timiș a partidului la următoarele alegeri interne. În schimb, actualul președinte USR Timiș susține pe Dominic Fritz să îi ia locul, având încredere că acesta va putea face ca USR PLUS să aibă aleși în toate UAT-urile din județ în 2024. Mesajul pe care l-ar fi trimis Moș:

„Colegi,

Am rămas dator cu o decizie legată de candidatura la conducerea filialei județene.

Am preluat funcția de președinte USR Timiș în 2016. De atunci și până astăzi am țintit mereu cât mai sus. Uneori părea că vreau prea mult, dar cred că doar așa putem să facem treabă bună, țintind sus.

Alături de voi am reușit să facem din USR Timiș cea mai puternică filială din țară, cu cei mai mulți membri și cu rezultate foarte bune la toate alegerile. Nu a fost ușor, erau nopți când plecam de la sediu întrebându-mă dacă nu cumva a schimbat soția yala la casă și eram pregătit să dorm cu câinele în cușcă.

Susținerea câștigată de filiala noastră județeană la nivel național, pe harta partidului, se datorează în primul rând acestor rezultate foarte bune. Le sunt recunoscător colegilor din BN care și astăzi mă susțin și mă încurajează să duc mai departe misiunea noastră, pentru că au încredere în munca pe care o fac aici.

Da, pentru mine în ultimii 5 ani USR Timiș chiar a fost prioritatea numărul 0. Zilele viitoare mi-am propus să public un raport mai detaliat al mandatelor mele atât ca președinte USR Timiș, cât și ca membru în Biroul Național.

Am pornit la drum o mână de oameni, astăzi avem aleși locali în aproape tot județul. Dar acum, pentru mine, prioritatea 0 este munca din Consiliul Județean Timiș. Cu votul vostru m-ați trimis acolo și vreau ca peste 3 ani și jumătate, la finalul acestui mandat, să vă fie de folos munca mea de acolo – să fie o carte de vizită bună pentru USR Timiș.

Dacă mă întrebați ce sper pentru USR Timiș la următoarele alegeri? Una și bună: aleși locali în toate cele 99 de UAT-uri din județ și zeci de primari. Pentru asta, trebuie să tragem tare cu toții.

Cei care sunt deja în administrațiile locale trebuie să aibă rezultate foarte bune – pentru ca la următoarele alegeri să obținem și mai multe mandate. Trebuie să ne extindem, astfel încât să avem filiale locale în fiecare UAT din județ. Avem nevoie de ajutorul, implicarea și expertiza membrilor și a susținătorilor, astfel încât timișenii să simtă USR aproape mereu, nu doar în campanii.

Astăzi sunt sigur că omul care poate să ducă mai departe misiunea USR Timiș, în următorii ani, și care poate să continue creșterea filialei județene este: Dominic Fritz. Cred că, cu el președinte, vom putea să ajunge să avem filiale în toate cele 99 de UAT-uri din județ și candidați foarte puternici pentru următoarele alegeri.

Totodată sunt sigur că rezultatele din executivul PMT o să inspire și o să încurajeze toți aleșii locali din județ în anii ce vin. La toate alegerile interne locale și județene am ales să nu susțin public vreo candidatură, dar de data asta o fac cu toata inima și cu maximă încredere.

Chiar dacă aleg să nu mai candidez pentru funcția de președinte USR Timiș, vă asigur că munca pe care o voi face din structurile interne ale partidului o să fie cel puțin la fel de bună ca până acum. Nu mă voi culca pe o ureche.

Cred că deja cu toții aveți numărul meu de telefon, dacă e nevoie de orice mână de ajutor la nivel național, județean sau local – aici sunt!

USR Timiș a crescut fiind o echipă!

USR Timiș rămâne echipă!”.

Comentarii

comentarii