Acasă Politica Cum a ajuns Cristian Buşoi cel mai popular reprezentant al Banatului în...

Cum a ajuns Cristian Buşoi cel mai popular reprezentant al Banatului în PNL? Reţeta succesului, din trei ingrediente

443
DISTRIBUIȚI

busoi

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti a avut loc congresul PNL, eveniment la care au fost aleşi cei 31 de vicepreşedinţi ai partidului. Din 54 de candidaţi, europarlamentarul Cristian Buşoi, reprezentant al filialei judeţene Timiş, a fost pe locul 6, cu 1246 de voturi.

Buşoi i-a depăşit pe ceilalţi 3 bănăţeni aleşi în funcţii de vicepreşedinţi: Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedinte PNL Timiş, (1198 de voturi), Sorin Frunzăverde, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin (1171 de voturi), şi Marcel Vela, primarul Caransebeşului, preşedintele PNL Caraş-Severin (1054 de voturi).

Cristian Buşoi pune succesul de la congres pe seama activităţii sale publice din ultimii ani. Prestaţia de europarlamentar, cea de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi apariţiile în emisiuni televizate ar fi principalii factori care l-au făcut popular în PNL.

Faptul că am luat un număr important de voturi îl pun pe seama susţinerii de care am beneficiat din partea colegilor preşedinţi de filială, dar şi din partea multor membri simpli care probabil că au apreciat activitatea mea de europarlamentar, de preşedinte al CNAS şi apariţiile la televiziune. Eu cred că nu are importanţă ierarhia în sine. Eu am avut şansa a trei campanii pentru Parlamentul European, care m-au pus în legătură cu foarte mulţi membri ai PNL. Ca preşedinte al CNAS am comunicat cu toate filialele, am participat la sute de emisiuni televizate, care probabil mi-au conferit o notorietate crescută”, a declarat Buşoi, pentru ZIUA de Vest.

Totuşi, Buşoi nu crede că ierarhia vicepreşedinţilor are vreo relevanţă şi, cel puţin în declaraţii, preferă să fie modest. „Fiecare lider al PNL are foarte multe atuuri şi nu cred că strict numărul de voturi poate crea o ierarhie între liderii PNL. Sunt oameni mai experimentaţi şi mai valoroşi ca mine care poate au luat mai puţine voturi ca mine, dar asta chiar nu înseamnă nimic”, explică europarlamentarul.

Cristian Buşoi va lipsă de la prima şedinţă a Biroului Naţional Perlament al PNL de după congres. Deşi în cadrul şedinţei urmează să se ia câteva decizii importante pentru liberali, Buşoi se va afla în Parlamentul European, la prima întâlnire în plen după alegerile din 25 mai. Cu această ocazie, liberalii speră-şi propulseze colega de partid Adina Vălean în poziţia de vicepreşedinte al PE.

Comentarii

comentarii