Acasă Administraţie Cum mai pot cetățenii să mai acceseze DGASPC Timiș, în urma instituirii...

Cum mai pot cetățenii să mai acceseze DGASPC Timiș, în urma instituirii stării de urgență în România?

741
DISTRIBUIȚI

În urma instituirii stării de urgență în România și pentru a fi evitate infectările cu coronavirusul, DGASPC Timiș îi atenționează pe cetățenii județului că cererile pentru acordarea beneficiilor și prestațiilor sociale pot fi depuse inclusiv pe cale electronică.

DGASPC Timiș stabilește dreptul la asistență socială sub formă de beneficii sociale. Aici pot fi depuse cereri pentru obținerea următoarelor beneficii sociale destinate persoanelor cu dizabilități:

biletele de călătorie pentru transportul interurban ; legitimațiile gratuite pentru transportul urban de suprafață ; card european de dizabilitate; vouchere pentru dispozitive assistive; cererile pentru opțiunile-acord privind angajarea asistentului personal sau pentru obținerea indemnizației lunare; cererile pentru scutirea de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale (rovinietă)  și cererile pentru a beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat.

Adresele de e-mail la care pot fi transmise aceste cereri sunt: dgaspctm@dgaspctm.ro și dgaspctm@gmail.com. Formularele necesare pentru depunerea acestor cereri pot fi descărcate și de pe pagina web a instituției – http://www.dgaspctm.ro/public/pages/formulare.

Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

Pentru informații suplimentare, cetățenii se pot adresa DGASPC Timiș, doar telefonic, la numerele de telefon:

0256-490281, 0256-494030 (sediul principal al instituției, situate în Piața Regina Maria nr. 3).

0256-490925 (sediul situat pe strada Franz Liszt nr. 3, unde se află serviciile destinate persoanelor cu dizabilități). La adresele de e-mail: dgaspctm@gmail.com, dgaspctm@dgaspctm.ro.

Comentarii

comentarii