Acasă Actualitate Curs de inițiere în degustarea vinului

Curs de inițiere în degustarea vinului

DISTRIBUIȚI

Cum să evaluăm un vin? Cum trebuie să fie un vin? Sunt câteva întrebări la care vor primi răspuns participanții la primul curs de inițiere în degustarea vinului din 2014 organizat la Timișoara, sâmbătă, 25 ianuarie.

„Sunt foarte multe persoane cărora le place vinul, îl consumă frecvent, dar dacă le este pusă întrebarea de ce le place un vin nu știu să răspundă. Acest curs ne ajută să înțelegem mai bine povestea vinului pe care îl degustăm și ne oferă o bază cu care putem alege mai ușor un vin bun de pe rafturile magazinelor.” ne explică scopul cursului Zoltán Szövérdfi-Szép, inițiatorul acestui proiect, absolvent al cursului de avansați al Wine and Spirit Education Trust. Pe durata celor 8 ore se va discuta despre regiunile viticole ale României, stiluri și tipuri de vin, metode de vinificare, temperaturi și pahare de servire, mod de păstrare, degustare și analiză obiectivă, elemente de cultura vinului. Partea teoretică va fi aprofundată prin degustarea a 13 vinuri, din care unul defect, tocmai pentru a vedea și diferențele dintre un vin bun și unul cu defect. Din păcate consumatorul din România încă este obișnuit cu un roșu demidulce, ceea ce de fapt este kitsch-ul vinurilor. Acest curs contribuie atât la educarea iubitorilor de vin cât și la formarea gusturilor. ”Vinul este o ființă vie, care se naște, se dezvoltă, ajunge la apogeu, apoi îmbătrânește și în final se stinge. Secretul este să îl consumăm în momentul în care ne poate oferi plăcerea maximă, și vă invit să descoperim acest secret împreună” încheie Zoltán Szövérdfi. Cursul este desfășurat în cadrul Biroului de Consiliere și Formare – START, organizație neguvernamentală, non-profit, cu scopul de a educara tinerii și persoanele active în societatea civilă.

Comentarii

comentarii