Acasă Economic Cursul gratuit de ghid turistic la CCIAT

Cursul gratuit de ghid turistic la CCIAT

DISTRIBUIȚI

ghid4Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Universitatea de Vest Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara și Primăria Orașului Kikinda (Serbia), în calitate de parteneri ai Proiectului “Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră IPA România – Republica Serbia, lansează cursul “Ghid turistic”, oferit gratuit ca activitate în cadrul proiectului.
Cursul se adresează celor care doresc să se inițieze în aspecte legate de cultură și civilizație, folclor, istorie locală, geografia populației, comunicare interculturală etc.
Pe lângă noțiunile teoretice se vor prezenta aspecte de patrimoniu identificate în arealele studiate prin proiect: Recaș-Stanciova, Făget, Armeniș, Teregova, Dubova-Eșelnița din România și Kikinda-Uzdin din Serbia cât și rute turistice tematice din Banatul istoric.
Cursul va oferi participanților cunoștințele necesare pentru a putea îndruma și însoți turiștii români și străini, atât în Timișoara cât și în comunitățile studiate prin proiect, și să le vorbească despre istorie, cultură și civilizație, oameni și fapte, evenimente, etnii prezente in Banat, tradiții, obiceiuri și meșteșuguri etc.
La finalul cursului, se vor acorda certificate de participare și recomandări în vederea colaborării cu agenții de turism sau alte instituții, funcție de interesul fiecărui participant.
Cursul se desfășoară pe durata a 5 zile, posibil într-o locație în afara Timișoarei, într-un ambient cu specific turistic. Perioada estimativă a cursului este februarie-martie, în funcție de formarea grupei de cursanți. Cheltuielile de transport, cazare și masă ale cursanților sunt decontate prin proiect.
Proiectul “Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” vizează valorizarea patrimoniului cultural şi natural ca resursă pentru turism în zona transfrontalieră, transformarea acestuia în produse turistice cât și conştientizarea oamenilor din comunităţile investigate privind importanţa conservării şi promovării patrimoniului viu prin turism.
Până în prezent, CCIAT în calitate de partener de proiect, a organizat un focus grup cu participarea operatorilor din turism care doresc să inițieze pachete de servicii turistice și care și-au exprimat punctul de vedere privind elaborarea traseelor tematice, ținând cont de experiență, cerințele și nevoile pieței (CCIAT, noiembrie 2014); două întâlniri cu experți în turism și dezvoltare rurală (Timișoara, septembrie 2014 și Kikinda, decembrie 2014); Târg de meștesuguri, gastronomie și fotografie din Banat (CRAFT, 4-6 decembrie 2014) la care au fost prezenți peste 70 meșteșugari și artizani din România și Serbia; o dezbatere interactivă privind proiecte de investiții în comunitățile locale, surse de finantare pentru turism și investiții în obiective locale (CRAFT, 4 decembrie 2014).

Comentarii

comentarii