Acasă Actualitate Cutremur simulat la Reşiţa

Cutremur simulat la Reşiţa

DISTRIBUIȚI

IMG 03032015 104521Prefectul Silviu Hurduzeu: „Suntem pregătiţi pentru un eveniment real”.

Col. Titus Susan: „Trebuie să ne îmbunătăţim timpii de reacţie”

O aplicaţie-scenariu menită a actualiza capacitatea de intervenţie la un posibil cutremur a avut loc, marţi, la Reşiţa. Conform scenariului elaborat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, un cutremur localizat în zona Banloc a afectat clădirea Teatrului de Vest, la ora la care mai mulţi copiii vizionau o piesă de teatru. Au intervenit forţele ISU Caraş-Severin, medicii şi paramedicii de la SMURD şi Ambulanţă, Crucea Roşie, a fost prezentă conducerea DSP Caraş-Severin, echipele de voluntari în situaţii de urgenţă, Poliţia, Jandarmeria, care a izolat zona, Poliţia locală, echipe ale Primăriei, echipe ale Enel, Aquacaraş şi EoN Gaz. Copiii au fost scoşi, li s-a acordat primul ajutor şi acolo unde a fost cazul au fost transportaţi la spital de către echipele de pe ambulanţe. Clădirea teatrului a fost securizată, pentru a preveni eventuale explozii sau incendii.  
    „Cutremurul s-a produs în jurul orei 10, în zona Banloc şi a afectat inclusiv clădirea teatrului, unde să aflau câteva zeci de copii, a declarat plt.  maj. Ancuţa Balint, purtător de cuvânt al ISU Caraş-Severin, prezentând scenariul realizat de inspectorat. Unii dintre copiii prezenţi, de la şcoli din oraşul nostru, au fost afectaţi, răniţi, însă din fericire, totul face parte dintr-o aplicaţie gândită de noi, pentru pregătirea şi colaborarea forţelor specializate, dar şi pentru ca generaţia tânără, precum şi cadrele didactice, să ştie cum să acţioneze în asemenea situaţii.”
    Colonelul Titus Susan, comandantul ISU Caraş-Severin observa că, de fapt, scopul acestui exerciţiu este corelarea acţiunilor tuturor instituţiilor  implicate în astfel de situaţii, care participă la gestionarea acestui tip de intervenţie.
    „Putem trage concluzii şi învăţăminte din acest exerciţiu, a declarat Titus Susan, astfel încât în activităţile viitoare să ne îmbunătăţim capacităţile de intervenţie dar şi de cooperare între instituţii. După acest exerciţiu, aş putea spune că mai avem de lucru în acest domeniu, pentru a ne îmbunătăţi timpul de reacţie.”
    Prefectul judeţului, Florin Silviu Hurduzeu, preşedintele, totodată, al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezent la exerciţiu, a declarat jurnaliştilor că a fost o aplicaţie bună.
    „Mă bucur că am avut la Reşiţa un astfel de exerciţiu şi mă bucur, de asemenea, că au participat copii, a spus prefectul. Din punct de vedere al preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pot spune că a fost un scenariu şi un exerciţiu bun. Trebuie să remarc implicarea tuturor instituţiilor, care au colaborat foarte bine şi cred că într-o situaţie reală suntem pregătiţi pentru astfeld e evenimente.”

Comentarii

comentarii