Acasă Politica Dan Popa vs. Dan Popa

Dan Popa vs. Dan Popa

DISTRIBUIȚI

dan popa 11

UPDATE: Dan Popa: „Prin această confuzie se pune în pericol fuziunea PNL Timiş”

Dan Popa, un nume românesc, aparent comun. Dan Popa, la Timișoara, este numele mai multor persoane.

Astfel, Dan Popa, unul dintre foștii administratori au grupului de firme Aton Transilvania, firmă aflată în insolvență, este o persoană fără nuci o funcție publică, nu este membru al unui partid și nu are conexiuni cu mediul politic, decât aleator, prin prieteni.
Un alt Dan Popa este cel cunoscut mediului politic din Timișoara, fost secretar executiv al PDL Timiș, actualul co-președinte al noului PNL Timiș, membru PDL din anii 90, unul dintre proprietarii companiei Auto Europa.
Despre ultimul Dan Popa s-a făcut confuzia cu primul Dan Popa, mesajele publice au luat-o razna, astfel încât, nici unuia nici celuilalt Dan Popa nu le este foarte confortabilă confuzia.
Nu suntem avocații domnului Dan Popa, fost mare propagandist al regimului Băsescu, actualul înlocuitor al lui Constantin Ostaficiuc (care măcar a avut o ultimă luciditate, aceea de a-și da demisia), dar dorința de a servi adevărul publicului ne obligă să promovăm această informație.
Dorește cineva să dea, totuși, mai multe detalii despre această eroare?

Dan Popa: „Prin această confuzie se pune în pericol fuziunea PNL Timiş”

Copreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a intrat în primăvara astronomică mâhnit, pentru că s-a trezit zilele trecute a fi subiect într-un articol dintr-un site local, potrivit căruia a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în dosarul Aton Transilvania .
Problema cea mare era, potrivit articolului, că „murdăria penală” în care se scaldă liberalul, ar dinamita fuziunea PNL Timiş.
„Un coleg (de presă, n.r.) de-al dv. a reuşit să ne tulbure liniştea în partid, şi a mea şi a partidului, şi dacă era doar a mea nu era atât de importantă, dar a făcut referiri directe la partid şi am fost obligat să vă supun atenţiei acest lucru, pentru că vreau să ştiu cum aţi gândi în locul meu. A apărut un articol în presă cu un titlu „Dan Popa trimis în judecată de procurorii DIICOT şi că prin aceasta „se pune în pericol fuziunea PNL Timiş”, le-a relatat ziariştilor Dan Popa liberalul, în conferinţa de presă de vineri.
El a detaliat faptul că Oana Gaita (purtător de cuvânt al PNL Timiş, n.r.) l-a sunat pe „maestrul” respectiv şi i-a spus că este o eroare, pentru că nu vorbim de aceeaşi persoană, dar a apărut articolul, care a fost super-comentat (şi să te ţii în comentarii la tot felul de oameni care „ştiau ei” că Dan Popa nu e „curat” şi iacătă, acum, s-a aflat omul care, în sfârşit, l-a „dat în gât” şi ne arată adevărata faţă etc, etc. Gura lumii, slobodă).
„Nu mi-a căzut bine, pentru că nu sunt eu persoana în cauză; mai mult, noi am votat lunea trecută un statut, care prevede că aceia care sunt trimişi în judecată îşi pierd funcţiile. Deci, acel dosar fiind din 2009, eu acum nu mai stăteam la masă cu dv, ci în altă parte. Practic, mi-a făcut un mare deserviciu şi vreau să vă cer părerea: ce ar trebui să facă un om normal în situaţia aceasta?”, s-a plâns Dan Popa.
O voce din rândul ziariştilor i-a dat soluţia: „Daţi-l în judecată!”, dar domnul Popa pare derutat: nu ştie dacă să-l dea în judecată, să-l ignore sau să ceară drept la replică. „Pentru că Oana l-a informat: „verifică documentele, voi sunteţi profesionişti, oameni de meserie. Nu publici o prostie”. Şi i-a spus „eu bănuiesc că e aşa, dar e o ştire de presă”. Aceasta nu este o ştire, ci este o defăimare a mea şi a organizaţiei din care fac parte”, a spus Dan Popa.
Au urmat câteva zile de calvar pentru liderul liberal timişean, a trebuit să le dea explicaţii tuturor colegilor din filială care au înceut să-l şuşotească, cum că nu este el cel din ziar (deşi fotografia ni-l înfăţişa clar)
Apoi a cerut printr-unul din avocaţii PNL să solicite oficial un document de la DIICOT şi de la Tribunalul Arad. „L-am primit şi acolo se arată că eu sunt un Popa Dan şi Gheorghe şi Titus, iar celălalt este Popa Dan născut în altă parte şi în alt an. E clar că printr-o simplă informare pe care ar fi trebuit să o facă dacă există deontologie profesională, putea să-şi dea seama că nu sunt eu”, a explicat Dan Popa.
Nici nu mai ştie omul ce să creadă: a fost „o lucrătură”, poate a fost instigat, cine ştie ce a fost… „eu mă simt dator să vă spun că nu am nicio legătură cu acest caz, dimpotrivă. (…). Vă faceţi meseria cum credeţi că este bine şi corect, dar până la a ajunge la defăimarea unu om şi a unui partid mi se pare că nu mai face parte din presă, ci este cu totul altceva”, a mai adăugat Popa.
Colegii săi de partid l-au sfătuit să-l dea în judecată pe autorul materialului de presă. „Nici nu ştiu ce ar trebui să fac. Până acum, niciun articol pe care l-a scris nu a fost atât de departe de adevăr. Aceasta este, efectiv, o defăimare pe faţă”, a conchis liberalul.
Neliniştea sa şi a copreşedintelui Nicolae Robu se pare că s-a topit în momentul în care au constatat că ziariştii nu prea ştiau despre ce este vorba, pentru că nu au citit articolul.

Comentarii

comentarii