Acasă Actualitate Daniel Idolu, PSD Timișoara, îi cere imperativ lui Nicolae Robu să anunțe...

Daniel Idolu, PSD Timișoara, îi cere imperativ lui Nicolae Robu să anunțe public termenul de finalizare a PUG-ului Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Daniel Idolu, șeful Grupului de consilieri PSD din cadrul Consiliului Local, a vorbit, joi 21 februarie, într-o conferință de presă, despre două problemele grave cu care se confruntă Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Este vorba de lipsa noului plan urbanistic general (PUG) și lipsa inventarului domeniului public.

Idolu a avertizat că Organizația PSD Timișoara îi cere imperativ primarului Nicolae Robu să facă o declarație publică prin care să anunțe termenul de finalizare a planului urbanistic general al Timișoarei. De ce?

Idolu a explicat: „În primul rând, fiindcă așa spune legea nr. 350 din 2001 și OUG nr. 7 din 2011, că obligația de actualizarea PUG-ului aparține Primăriei Timișoara, într-un interval de 5 -10 ani. La noi din 2002 au trecut 17 ani. Ce se întâmplă? Faptul că nu avem un PUG lasă libertatea serviciului de urbanism și a domnului Robu să aibă abordări foarte ciudate și foarte diverse în funcție de cel care solicită documente pentru investiții în Timișoara. Așadar le lasă libertatea să se refere ba la PUG-ul vechi, care este depășit de termen, ba la cel nou, care nu este finalizat. De aici se ajunge la multe confuzii. Chiar în ultima ședință de plen, pe mine, personal, domnul Robu m-a jignit și m-a atacat în stilul caracteristic, așa cum a făcut și cu presa. Atunci a insistat să aprobăm un PUD ilegal. În decembrie au venit cetățenii cu avocatul și a fost retras documentul. În ianuarie, a fost prezentat pe furiș cu un sfert de oră înainte să nu afle vecinii de acel imobil construit pe mai multe nivele cu 150 de locuri de parcare. Atunci a căzut iarăși. Acum să vii cu jigniri și acuze a treia oară când a căzut documentul, atunci este un semn de întrebare asupra domnului Robu în ceea ce privește această insistență în ilegalitate. Fiindcă nu există un PUG de aceea se întâmplă toate acestea. PUG-ul trebuie să traseze politica de dezvoltare a orașului, de urbanizare, să nu se mai poată permite jonglerii”, a avertizat Daniel Idolu.

De asemenea, PSD Timișoara solicită imperativ Primăriei Timișoara, conform legii nr. 213 din  1998, finalizarea inventarierii domeniului public. Termenul final stabilit de lege a fost în decembrie 2018.

“Am avut în ultima ședință de plen înscrierea în cartea funciară a două străzi – Gospodarilor și Cehov. Pe una dintre ele chiar eu locuiesc de mulți ani. Cum de nu le-a atras atenția celor de la primărie că pe aceste două străzi s-a deviat traficul, când se lucra pe Martirilor. Acum ne-am trezit că nu există străzile. Sunt străzi care aflăm că nu există, deși sunt asfaltate, au canalizare și rețea electrică. Așadar este inadmisibil că se întâmplă așa ceva în Timișoara. De fapt se încalcă legea care pedepsește foarte aspru asemenea lucruri. Orice societate își face anual un inventar, care este verificat de Curtea de Conturi și de ANAF. Cum se poate în Timișoara ca, din 1998, cu termen 2018, cu primar în funcție din 2012, să nu avem un inventar real al străzilor? Îmi pun întrebarea retorică: Oare de ce nu se face un nou PUG al orașului și nu se realizează inventarierea domeniului public? Așadar rog Curtea de Conturi a României ca atunci când va face prima misiune la Primăria Timișoara să revină asupra subiectului privind inventarierea domeniului public și a PUG-ului”. a fost mesajul lui Daniel Idolu, joi 21 februarie 2019.

Comentarii

comentarii