Acasă Actualitate De ce să alegi jucăriile de lemn pentru copilul tău?

De ce să alegi jucăriile de lemn pentru copilul tău?

DISTRIBUIȚI

De câțiva ani încoace, jucăriile de lemn sunt cele mai populare și cele mai apreciate, spre marea bucurie a părinților și a copiilor. Sunt jucării ce se transmit din generație în generație, sunt rezistente, sunt educative și ludice, dar care mai au o mulțime de alte avantaje.

Astfel că, dacă vei alege jucăriile de lemn de la EuroArtOnline, te vei bucura de o mulțime de avantaje, atât tu, cât și copilul tău.

Jucăriile din lemn sunt pe placul celor mici, dar și a celor mari

Puzzle, cuburi, mici trenuri sau mașini… tablă cu activități, jocuri de stivuire sau potrivire… există pe piață cea mai mare varietate de jucării de lemn. Dacă sunt din nou foarte în tendințe și foarte populare,  acest lucru se datorează și faptului că părinților le aduc foarte bine aminte de perioada copilăriei. Jucăriile din lemn au o latură liniștitoare, călduroasă și atemporală.

Spre deosebire de jocurile de plastic, acestea transmit valori de autenticitate, tradiție și o întoarcere la natură și la lucrurile simple. În plus, cu aspectul lor vintage, sunt atemporale și se adresează tuturor generațiilor: copii, părinți și bunici. Jucăriile din lemn sunt adesea transmise de la o generație la alta și au rezistat testului timpului.

Jucările din lemn sunt cele care stârnesc imaginația. În calitate de profesioniști ai imaginației, micuții noștri copii sunt capabili să stivuiască blocuri pentru a forma case, să proiecteze orașe întregi, să creeze povești complexe și să pornească în aventuri. Jucăriile din lemn, cu designul lor simplu, dar versatil, oferă mult spațiu pentru ca cei mici să își lase imaginația să zburde. În acest fel, ele încurajează creativitatea și îndemânarea copiilor, stimulându-le în același timp încrederea în sine. Dar pot stimula în același timp și dezvoltarea senzorială, prin plăcerea de a le manipula. Jucăriile din lemn pot dezvolta conexiuni neurologice complexe și pot ameliora și memoria.

Ele sunt robuste și de bună calitate

Jucăriile din lemn sunt în general mult mai rezistente și mai robuste față de cele de plastic. Lemnul este un material viu, durabil și extrem de rezistent. Din acest motiv, jucăriile de lemn se pot folosi extrem de mult timp. În mâinile unui copil, jucăriile din lemn sunt mai rezistente la manipulare, lovituri și șocuri. Când le cumperi, pot părea mai scumpe decât o jucărie din plastic, dar calitatea și durabilitatea lor vor face diferența!

Jucării de lemn – jucării care respectă mediul

Jucăriile din plastic sunt realizate din materiale sintetice, cel mai adesea poluante. Și necesită și unele procese mai nocive pentru mediu. În schimb, lemnul este un material prim 100% organic. Respectă deci planeta noastră.

Și într-o perioadă în care ecologia este cel mai important lucru, o preocupare majoră pentru multă lume, oferirea de jucării de lemn copiilor este cea mai bună ocazie de a începe sensibilizarea cu privire la acest subiect esential. În plus, dacă sunt îngrijite corespunzător, aceste jucării vor dura mulți ani și vor fi transmise din copil în copil, permițându-ți să fii mai cumpătat în ceea ce privește consumul.

Jucăriile din lemn sunt sigure pentru sănătatea copiilor

Jucăriile din lemn sunt fabricate doar cu materiale naturale. Sunt folosiți doar coloranți pe bază de apă pentru culori dar și vopsele ecologice fără plumb. Pentru finisaje, regăsim cel mai adesea ceara de albine sau uleiul vegetal. Jucăriile din lemn nu sunt deci deloc toxice. Copilul le poate deci băga în gură fără riscuri pentru sănătate.

Jucăriile din lemn au ceva reconfortant, ceva unic și ceva încântător. Sunt simple, dar extrem de versatile, dar și benefice pentru dezvoltarea cognitivă, socială și fizică a copiilor. Iar avantajele acestea atunci când vine vorba despre dezvoltare sunt chiar reale.

Comentarii

comentarii